СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина II, брой 6, ноември 2005

Санимпекс - kомплексни решения в асфалтопроизводството

Санимпекс - kомплексни решения в асфалтопроизводството

Инсталации и материали за производство на асфалт представи Санимпекс на семинар по време на Международния технически панаир – Есен 2005. Фирмата извършва търговска и инженерингова дейност в областта на асфалтопроизводството. Предлага асфалтосмесителни инсталации и компоненти от SIM, Италия; трошачно-пресевни инсталации на MFL, Австрия; шприцмашини за битумни емулсии от Weiro, Германия и индустриални горелки (дизелови, мазутни, метанови, фазови и комбинирани) на Energy, Италия. Санимпекс е търговско представителство и на JRS, Германия, производител на фиброцелулозни нехогроскопични гранулирани добавки Viatop с или без модификатор, за производство на износващ пласт от сплит мастикс асфалт, дренажен износващ пласт и тънкослойни асфалтови настилки. Сред асортимента на Санимпекс са и химически добавки за производство на асфалтови смеси, активатори, добавки за производство на студени асфалтови смеси, оцветители и противо-керосинно покритие на Iterchimica, Италия, както и хидравлични автокранове с товароподемност от 0.23 до 110т и дължина на стрелата 25-70м от Rigo, Италия.
Санимпекс извършва и проектиране, монтаж и сервизно обслужване на асфалтови бази. Използват се обезпрашителни инсталации с ръкавни филтри, отговарящи на съвременните екологични изисквания. Чрез микропроцесорен газоанализатор се дава възможност за оптимизиране на горивния процес на всички видове горелки. Могат да се изградят и битумни стопанства с маслогрейна инсталация. Прилагат се дозатори за входящите фракции с дистанционен контрол и автоматизирано топло тегловно дозиране на компонентите за асфалтова смес. Фирмата извършва и доставка на отделни възли и компоненти за асфалтови бази, битумни и маслени помпи, компресори и маслогрейки. Санимпекс предлага проектиране на рецепти за асфалтови смеси, както и технология за изпълнение на студени асфалтови смеси и нови тънкослойни настилки.
В България има изградени няколко SIM-завода, които отговарят на всички европейски нормативи за този род производство. Те се отличават с нисък разход на енергия, тъй като конструкцията на сушилния барабан осигурява максимален трансфер на топлина. Пълното компютърно управление гарантира висока точност на процеса, надеждност и бързо справяне с всяка ситуация.