СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина III, брой 3, май 2006

Най-голямата компания в света за климатична техника откри първото си представителство в България

Най-голямата компания в света за климатична техника откри първото си представителство в България

На 12 април 2006 в София компанията Carrier откри официално своето първо представителство в България. Американската компания притежава бранда Toshiba за целия свят, в частта й за климатични инсталации.

По време на официалния коктейл г-н Атала Муслех, регионален мениджър за Балканите, и г-н Ставрос Цавалос, управител на Кериър Гърция, представиха г-н Георги Сечков, търговски мениджър на Carrier за България.
“Откриването на представителство в България е важна крачка за нас. Ние отдавна работим на този пазар и имаме стабилни позиции, но съм сигурен, че сега, с откриването на първия ни офис в страната, ще можем да ги затвърдим”, каза г-н Муслех.
“Радвам се, че продуктите и услугите на компания с богата история като Carrier ще присъстват официално вече на българския пазар и че ще можем да приемаме клиентите си в новия ни офис в България”, допълни г-н Сечков.
През последните години Carrier оборудва Летище София, Ръководство “Въздушно движение”, новия търговски център зад хотел Хилтън, както и сградата на Народното събрание, на Правителството и на Президентството.
Компанията Carrier е създадена през 1915г. в Ню Йорк от д-р Уилис Кериър, изобретателя на първата климатична инсталация в света (1902г.). Оттогава досега компанията е развила световна мрежа от свои и независими търговски представителства в над 170 страни на 6 континента, в които работят приблизително 45000 служители. Компанията е лидер в производството и продажбите на отоплителни, вентилационни и климатични системи, оборудване и резервни части (HVAC) за индустриални, транспортни, битови и бизнес потребители. Освен със 78 производствени съоръжения по целия свят, “Кериър” разполага и с центрове за развитие и проучвания. В тях са открити и разработени множество проекти, сред които първата домашна климатична система (1914), първата центрофужна климатична система (1922), първото климатично устройство за градски транспорт (1937), ComfortChoice (SM), първия Интернет термостат (2001) и много други иновативни решения. Устройствата на компанията пазят от атмосферните влияния Александрийската библиотека в Египет, Сикстинската капела във Ватикана, наследството на Джордж Вашингтон в имението Мон Вернон, 500-годишната мумия, открита в Перу. Техни инсталации са монтирани на Сингапурското летище - Чанги, с над 20 милиона пътници на година, в испанската опера Teatro Real в Мадрид, в музея “Капитолия” на прословутия Капитолийски хълм в Рим и в още много други обществени и културни сгради.
Carrier е част от United Technologies Corporation. Корпорацията притежава още Hamilton Sundstrand, лидера в производството на авиационни технологии, производителя на асансьори и ескалаторни съоръжения Otis, Pratt & Whitney, водеща компания в областта на проектирането, производството и поддръжката на самолетни двигатели, газови турбини и др., изследователския център United Technologies Research Center, подпомагащ развитието на всички компании под шапката на United Technologies Corporation, Sikorsky, развита в областта на проектирането и производството на хеликоптери за цивилни и военни нужди, UTC Fire & Security и др. Американският гигант United Technologies Corporation е на 39-то място по големина в САЩ и на 49-то в света.