СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина III, брой 3, май 2006

Топло-, хидро- и шумоизолация в една операция с полиуретановата пяна PoliuretanS Spray

Ей енд Джи Инвест предлага топло-, хидро- и шумоизолация, съчетани в един продукт - PoliuretanS Spray, представляващ полиуретанова пяна.

Фирмата е изключителен дистрибутор за България и Балканите на Synthesia Espanola, водещ европейски производител на системи от полиуретан, смоли и полиестери, с над 40-годишна история. Компанията е дистрибутор и на американския производител на машини и съоръжения за полагане на полиуретанова пяна, мазилки, гипс и бои - Graco-Gusmer.
PoliuretanS Spray е подходящ за изолиране на основи, сутерени, резервоари, тръби, покриви, тавани, фасади и вътрешни стени както при новостроящи се, така и при вече съществуващи къщи, промишлени сгради, халета, хладилни камери, кораби и други.
Системите PoliuretanS Spray - S-28M3, S-32M3, S-35M3, S-40M3, S-45M3 и S-50M3 са сертифицирани с INCE-стандарт за качество, като материали за термична изолация. Те съществуват в две форми - лятна и зимна.
Полиуретановата пяна има много добро термично поведение, тъй като е с нисък коефициент на топлопроводност - първоначално измерена стойност: =0.020W/m°C при 20°С.
Изчислителната стойност след стареене е =0.025W/m°C при 20°С. Продуктът е непромокаем според DIN 53428 и водонепропусклив по UNE-EN 1928:2000. В същото време той дава възможност за достатъчно пропускане на водни пари.
Факторът на дифузия е между 70 и 165. Това позволява на стената “да диша” и предотвратява образуването на конденз. PoliuretanS Spray има висока устойчивост на компресия Rc200KPa. Според UNE-EN 1604 продуктът показва добра стабилност на размерите. При екстремни температури обемът на пяната варира в много малки граници (5%). При полагане на изолацията се реализира ефект на запечатване, който допринася за подобряване на акустичните характеристики при реални условия - шумоизолацията се увеличава със 7dB.
Готовото покритие се характеризира и с висока химична резистентност. То е стабилно при въздействие на вещества, съдържащи въглеводороди, минерални масла и разредени киселини и основи.
С PoliuretanS Spray може да се работи при температури от -50 до +100°С. Веднъж нанесена, пяната запазва свойствата си в тези температурни граници.

  • година III, брой 3, май 2006

още в рубриката

Новини