СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина VIII, брой 1, март 2011

Газкомфорт представи най-новото поколение електрически котли Vaillant

Газкомфорт представи най-новото поколение електрически котли Vaillant

От декември 2010г. Газкомфорт, официалният представител на немския производител Vaillant за България, вече предлага на нашия пазар най-новото поколение електрически котли.

Сред основните предимства на електрическите котли EloBLOCK модел VE-2 са: екологичността – практически липсват емисии от вредни газове; независимостта както от централната топлофикация, така и от газоснабдяването; модерният дизайн в стила на стенните газови уреди; иновативното микропроцерно управление и лесният и ергономичен интерфейс за потребителя.

Изходната мощност може да бъде 6,9,12,14,18,21,24 и 28kW. Моделите 6 и 9kW могат да работят и с монофазно електрозахранване. Пълната модулация на мощността гарантира икономична експлоатация и нисък разход на ток, а балансираното натоварване на нагревателните елементи осигурява дълъг живот на експлоатация.

Възможен е монтаж на външен серпантинен бойлер за производството на топла вода, като регулирането на температурата на водата се осъществява чрез панела за управление на електрическия котел.

Новият модел е подготвен и за използване при подово отопление. Има вградени управление по външен датчик за температура (Vaillant art. N.00693) и защита от замръзване на електрическия котел и серпантинния бойлер.

Съществува възможност за изключване на част или на цялата мощност на електрическия котел от работа чрез реле (контролер) за управление на тока – това е особено ефективно при недостиг на ресурс на електрозахранването на жилището.

Сред другите характеристики на модела са: електронно регулиране на мощността на електрическия котел; вградена 2-степенна циркулационна помпа с автоматично превключване на скоростта; възможност за задаване времето на работа на помпата след изключване работата на котела за отопление; мек старт – първите 100 секунди при пускане, електрическия котел работи на минимална мощност; вграден предпазен клапан, разширителен съд 10 литра и механичен манометър; вградена защита от блокиране на помпата – на всеки 23 часа се включва профилактично (също и за трипътен вентил, ако е включен външен серпантинен бойлер); възможно каскадно включване при моделите 24 и 28kW.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини