СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Всеки ден работим, за да сме по-близо до клиентите си

Разговор с Милена Стоянова, Управител на фирма Техем

Всеки ден работим, за да сме по-близо до клиентите си

Г-жо Стоянова, разкажете повече за фирма Техем.
Уверено мога да кажа, че Техем е водеща фирма в своята област не само у нас, а и в останалите страни, където развиваме тази дейност. Ние сме широко известни в Европа, като един от пионерите в областта на измерването и разпределението на консумираната енергия за вода и отопление. Българското дружество, което управлявам, спазва всички традиции на Техем и се стреми да налага европейски практики в ежедневната си работа. За България мога да кажа, че разликите между Техем и останалите фирми на пазара е много явна. Ние сме единствените, които имаме офиси във всички градове, в които работим – Пловдив, Бургас, Варна, Перник, Плевен, Русе, Сливен, Шумен, Враца и Велико Търново. В София имаме 7 офиса. В първата седмица на месец февруари официално открихме нов офис на територията на столицата. Целта ни е клиентите да имат максимално достъпен контакт с нас, както и да получават първокласно обслужване. Накратко ние единствени предлагаме иновационни технологии на достъпни цени за потребителите, постоянно сме ангажирани с нови и нови ценови кампании, които да направят нашите продукти и услуги максимално атрактивни за всички клиенти на топлофикационните дружества.

Споменахте иновационни услуги. В това число влизат ли уредите с дистанционно отчитане, които Вие първи промотирахте на пазара?
Да, но иновациите на Техем не свършват само до радиосистемата. Наистина ние първи обявихме намерението си да направим най-новото поколение технологии, достъпни до българските потребители. Радиосистемата на Техем е най-съвършената технология позната в света на дяловото разпределение. Позволявам си да го кажа, тъй като и други фирми предлагат дистанционно отчитане, но то е далеч от продукта, който Техем Германия създадоха и почти цяла Европа използва успешно. Извън радиосистемата ние постоянно предлагаме иновационни услуги в областта на енергийната ефективност, които могат да помогнат както на крайния клиент, така и на фирмите, заети в областта на строителството и пропърти мениджмънта. Една такава система е „Адаптерм” - гордостта на Техем в областта на енергоспестяването и намаляването на сметките на цялата сграда.

Налага ли се наистина подмяна на уредите за клиентите на топлофикациите у нас?
Ние първи поехме отговорността към процеса за преоборудване на уредите, монтирани по отоплителните тела в цяла България. Смятаме, че като лидери на този пазар трябва да носим и своята отговорност пред клиентите, като ги информираме своевременно за изтичане на експлоатационния срок на уредите или „топломерите”, както популярно ги наричат медиите. Наистина традиция в цяла Европа, където извършваме същата дейност, е на всеки 10 години индивидуалните разпределители да бъдат подменяни с нови. Нищо различно от това да смените мобилния си телефон след 10 години, телевизора си, бойлера или друга бяла техника в дома, която вече създава проблеми или е остаряла. Това е естествен процес, който предпазва клиентите от това да получат грешна, нереална сметка за отопление. Налагайки радио системата на Техем и в България, целим да улесним клиентите си, като не ги задължаваме да осигуряват достъп в жилищата си по време на отчет, получаваме 100% данни за цялата сграда, което автоматично изключва възможността за висока сметка на максимална мощност, поради неосигурен достъп от някой абонат, както и най-важното – една изравнителна сметка за всички без корекции. Тук е мястото да кажа и че дистанционното отчитане е единствената възможност за всички клиенти да преминат на месечно отчитане и да получават реална сметка всеки месец.

Какво е за Вас клиентът?
Какво иска клиентът е въпросът, който си задаваме при всяка активност, при всеки разговор, всеки ден. Смея да кажа, че недоволни хора след посещение в наш фронт офис почти няма. Ние всеки ден работим, за да станем по-близки до клиентите си. Голяма стъпка в тази посока е и новият клиентски портал на Техем, който позволява на всички наши клиенти бърз достъп до информацията, която ги интересува всекидневно, без да има нужда да губят време. На интернет страницата на фирмата можете да откриете достъп до проверка на изравнителна сметка със съответните корекции, дати на посещения в сградата за отчет, данни за месечен отчет на сгради, оборудвани с радио система, всички важни документи, въпроси и отговори, както и обратна връзка с нас.