СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Стремим се да подходим с персонално отношение към всеки клиент

Разговор с Цветозар Трифонов, Търговски директор на Джей Си Би Констракшън Груп

Стремим се да подходим с персонално отношение към всеки клиент

Г-н Трифонов, бихте ли споделили на какво разчитате в работата си, за да предлагате качествени решения, отговарящи на условията на пазара?
Финансовата криза засегна много сектори, като едни от „пострадалите“ най-много са представителите на строителството. Както предполагам Ви е известно марката JCB е създадена именно за този отрасъл. В условия на криза почти всички строители редуцираха до минимум заплануваната подмяна или обогатяване на автопарка си. За съжаление на всички нас клиентите с осигурено финансиране са рядкост. Банките все по-трудно отпускат кредити и в тази връзка намалява и възможността за закупуване на нова строителна техника. В тези дни за повечето в строителният бизнес оцеляването е основна цел. Имайки предвид обстановката като цяло, ние предлагаме адекватно решение на нашите клиенти. Считам, че механизацията втора употреба при това подкрепена с гаранция е добър вариант за всички с ограничени финансови ресурси.

В този ред на мисли, каква беше изминалата 2011 година за фирмата?
Планирането е едно от най-важните условия на организацията за ефективността на работа за всяка компания. То се опира преди всичко на прогнози. Тъй като в България спадът на строителството е факт, съвсем естествено потърсихме алтернатива, за да осъществим поставените цели. Увеличихме продажбите на телескопични и челни товарачи за аграрния бизнес, като това неизменно доведе до увеличаване на пазарния ни дял в общия брой продадена техника през последната година.

Стартирате годината с името „Джей Си Би Констракшън Груп“. Бихте ли пояснили за читатели на списание СТРОИТЕЛИ защо настъпи тази промяна?
Джей Си Би Констракшън Груп е естественото продължение на една успешно развиващата се организация. С мениджърските екипи на Джей Си Би - България и Джей Си България решихме на общо събрание да слеем двете компании в една като обединим силите си. Бих искал да уточня, че не става въпрос за юридическо сливане на двете фирми, а за съвместно сътрудничество. До преди събирането на двете отделни организации, Джей Си Би – България се занимаваше основно с вноса и продажбата на нови и употребявани машини с марката JCB, a Джей Си – България със сервизната дейност и техническото обслужване на машините. Развитието, което търпи компанията от момента на създаването, е също важна предпоставка за обединението на отделните звена. Политиката на новата компания е с основна насоченост към подобряване на качеството на обслужване както и на предлаганите услуги. Благоприятното развитие на компанията се дължи до голяма степен на прозрачните взаимоотношения с клиентите и компетентното обслужване от страна на персонала. Към всеки, обърнал се към нас, се стремим да подходим с персонално отношение, като по този начин се стараем да задоволим всички потребности.

През изминалата година открихте нов офис в град Варна. В началото на тази година отвори врати и офис в град София. Разкажете повече за услугите и сервизното обслужване, които предлагате на Вашите клиенти.

Във време на сериозна икономическа криза малко компании се разширяват. Ние увеличихме офиси, складове и сервизни помещения, наехме млади и амбициозни хора, с което съм горд. По-голямата част от тях работят в сферата на поддръжката на машините, които продаваме и за тях са необходими непрекъснати обучения, но определено не пестим време и средства за това. В момента имаме офиси в градовете Варна, Плевен, Монтана и София. Възнамеряваме да открием още един търговско-сервизен център в югоизточна България, но ще изчакаме малко да се стабилизира бизнес средата. Регионалните ни центрове са от значение не толкова за търговската дейност, колкото за адекватната професионална сервизна поддръжка. Знаете, че в забързаното ежедневие времето е изключително ценно. Стараем се да покрием максимално територията на страната, за да можем да реагираме своевременно при възникнала нужда от сервиз. Екипите ни са в готовност 24 /двадесет и четири часа/ 7 /седем/ дни в седмицата.