СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 2, 2012

Bosch представя FPC-500 - новата конвенционална централа за пожароизвестяване

Надеждна защита от пожар за малки магазини, офиси, училища, складове и производствени помещения

Bosch представя FPC-500 - новата конвенционална централа за пожароизвестяване

Много лесна за инсталация, конфигурация и работа, спестяваща време и пари

Лесна инсталация и интуитивно управление
Конвенционалните пожароизвестителни централи FPC-500 от Bosch спестяват време за монтаж и конфигурация, благодарение на интегрирания в тях нивелир и схемата за свързване. Корпусът на централата напълно защитава платката за управление от неволно повреждане на компонентите й.

С FPC-500 се работи бързо и интуитивно, което максимално улеснява крайните потребители. Статусът на всички зони се вижда на LCD дисплей, а интерфейсът на централата е цветово кодиран, като със светодиоди се индикират активните зони, евентуалните проблеми, както и информация за актуалния статус. Освен това, за работата с централата са необходими минимални познания относно пожароизвестяване или пожарогасене. На базата на проведени сравнителни тестове, специалистите от Bosch Системи за сигурност потвърждават, че благодарение на интуитивния интерфейс, всеки потребител може лесно да инсталира, конфигурира и работи с централата.

Защита срещу фалшиви аларми
Фалшивите аларми се свеждат до минимум, благодарение на опцията пожарът да бъде засечен в поне две зони или от два оптично димни пожароизвестителя в една зона. Освен това, централите позволяват и отложен старт на алармените изходи, така че преди да се активират да бъде проучен и проверен сигналът за пожар. Докато това е стандартният дневен режим на работа, функцията нощен режим осигурява повишена защита, като позволява незабавно автоматично активиране на сирените и светлинните сигнализатори в случай на пожар.

Надеждно документиране на събития и сертифициране по EN54
Конвенционалната пожароизвестителна централа серия 500 от Bosch поддържа отделни функции на съхраняване на историята на събитията при мероприятия и при тестове, за да осигури ясно документиране на всяка активност на системата. Освен това, броячът на аларми ясно посочва всички пожарни аларми, които са били активирани в съответния обект. Серията 500 е сертифицирана по стандартите EN54-2 и EN54-4, което позволява на интеграторите да предложат достъпни решения за малки приложения с всички необходими сертификати.

Отлична приложимост при малки и средни обекти
Новата конвенционална пожароизвестителна централа серия 500 от Bosch е решение, проектирано да покрие изискванията на по-малки приложения като магазини, офис сгради, училища, детски градини, музеи, изложбени зали, галерии, складове и производствени помещения. Серията 500 обединява три различни типа централи, поддържащи до 8 зони и 256 детектора. Техният модерен и атрактивен дизайн и малък размер им позволява да удовлетворят изискванията на всеки интериор.



РОБЕРТ БОШ / СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ

София 1407, бул. Черни връх 51-Б, Бизнес център FPI
тел.:02/ 9601076
факс:02/ 9625308