СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 3, 2012

Скания ще определи най‑добрите шофьори на камиони в международно състезание

Скания ще определи най‑добрите шофьори на камиони в международно състезание

Идеята на тазгодишното състезание за най-добри шофьори, организирано от Скания, е да се открият най-добрите млади шофьори на камиони в България, които ще бъдат комплексно оценявани при изпълнението на задачи за икономично и безопасно шофиране, маневриране и проверката на камиона преди тръгване.

Регистрацията за състезанието в България приключи на 15.04.2012. Получени бяха 200 регистрации на кандидати, които попълниха теоретичен тест, състоящ се от 30 въпроса с по 3 възможни отговора. След това бяха избрани най-добрите 10 (с най-висок резултат на теста) от регистрираните във всеки един от петте региона - Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив и София. Участниците се състезаваха на регионалните кръгове през май във всеки един от по-горе изброените градове.

Полуфиналът се проведе на 02.06.2012 г. в София, на който взеха участие тримата най-добре представили се от всеки регион - общо 15 човека.

Финалът беше на 03.06.2012 г. на летище Лесново, община Елин Пелин, на който взеха участие шестимата полуфиналисти. Победителят в България ще вземе участие на Европейския финал в Сьодертале през септември 2012. Голямата награда от състезанието е чисто нов влекач Scania R серия, на стойност около 100 000 евро.

От 2003 г. Скания организира състезания по цял свят, за да се фокусира върху човека, който може да повиши безопасността по пътищата, да минимизира влиянието на емисиите от превозното средство върху околната среда и да повиши горивната ефективност: шофьорът на камион.

Целта на състезанието е да се помогне за повишаване на имиджа на професията на шофьора, да се повиши толерантността и безопасноста на пътя, да се намалят вредните емисии, чрез по-икономично шофиране и да се стимулират всички млади хора, които упражняват тази тежка професия.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама  • Сдружение Топливо