СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 3, 2012

Проведе се деветото общо събрание на БАИС

Общото събрание на Българска асоциация за изолации в строителството се проведе на 26 април тази година.Събитието премина в дискусии предложения и приемане на основните насоки на дейност на организацията, сред чийто основни цели е да се превърне в един от главните фактори в процеса на енергийно обновяване на сградния фонд в страната.

Асоциацията ще продължи да заявява готовност за партньорство с централната и местната власт и ефективно да взаимодейства с институциите за спазване на нормативната уредба и качествено строителство. Ще се разширява и активната разяснителна дейност (провеждане на обучителни семинари в страната) по „Наредба №2 на МРРБ за проектиране, изпълнение, контрол и приемане на хидроизолации и хидроизолационни системи на сгради и съоръжения”. Всички действия на асоциацията ще бъдат насочени към утвърждаване на членството в БАИС – престижно и задължаващо. Като важна цел в дейността бе откроена активизирането на приема на членове от всички региони на страната, укрепването на административния капацитет на организацията и търсене на възможности за разширяване на дейността й.

Съгласно характера на ОС – избор на нов УС на БАИС, делегатите на форума избраха: Борис Радулов – зам. изпълнителен директор на Фибран България – трети мандат, инж. Кирил Маслев – управител на фирма Хидромат – втори мандат, проф. д-р инж. Димитър Назърски – УАСГ – четвърти мандат и двама нови членове - Мария Кухтева – управител на направление Изолации в Сен-Гобен Констракшън Продуктс и Димитър Тумбанов – управител на Теком. Управителният съвет на БАИС единодушно взе решение за даване на втори мандат като председател на г-н Борис Радулов и за зам. председател на г-н Кирил Маслев.

На форума на БАИС бяха връчени удостоверения на приетите за пълноправни членове през 2011 г. фирми (Рьофикс и Стиросаур).

Общото събрание на БАИС завърши с тържествена церемония по удостояване с плакет на асоциацията „За принос и заслуги към асоциацията”. С първия плакет бе удостоен инж. Йордан Николов – управител на фирма Ондулин СМ, който е сред главните учредители на БАИС – успешен председател на УС в продължение на два мандата и негов член през третия си мандат. Високото отличие бе връчено и на досегашни членове на УС – инж. Цветан Германов (Германов БГ), инж. Силвия Несторова (Пластимо) и инж. Митко Николков (Изомат инженеринг).

Прелисти броя

още в рубриката

Новини