СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 4, 2012

Представяме редица иновативни решения за банята

Разговор с Веселин Симов, Прокурист и Мениджър Маркетинг и продажби на Рока България

Представяме редица иновативни решения за банята

Г-н Симов, бихте ли разказали повече за дейността на Рока България?
Рока България е част от групата Roca, която днес е водеща в дизайна, производството и продажбите на продукти за банята. Българският пазар е един от 135-те, на които присъства компанията. Тук ние предлагаме цялостни решения за банята, включващи санитарен порцелан, смесители, вани, душ-кабини, мебели и аксесоари с трите ни марки: емблематичната - Roca, българската – Fayans и швейцарската ни марка Laufen, в топ дизайнерския клас.

Това, което отличава Рока България от всички останали фирми на пазара, е че ние предоставяме цялостни инженерингови услуги за банята, включващи безплатни консултации за предмонтаж, монтаж, а също и сервизно обслужване в периода на последващата експлоатация на изделията. Вероятно биха представлявали интерес за читателите на списание СТРОИТЕЛИ и безплатните курсове за ВиК монтажници и специалисти, които провеждаме в Центъра за подготовка в Каспичан.

Разкажете повече за производствената и складовата база, както и за дистрибуторската мрежа.
Основната ни производствена и складова база в България се намират в Каспичан. Фабриката е основана в далечната 1919 г. и днес е една от най-модерните в Европа за производство на изделия от санитарен порцелан. От 2005 г., фабриката е сертифицирана за система за управление на качеството по международния стандарт ISO 9001:2008, а от 2009 г. притежава и сертификат ISO 14001:2004 за въведената система за управление на околната среда.

Голяма част от продукцията на фабриката ни в Каспичан е предназначена за износ, както в Европа, така и извън нашия континент. Българските потребители и фирми могат да закупят изделията с марки Roca и Fayans от магазините на нашите дистрибутори в цялата страна.

Всяка пролет Рока България представя новостите в продуктите за баня. Върху какво се фокусирахте през този сезон?
„Дизайн, достъпен за всеки” е мотото, под което проведохме Новости Рока България 2012. Доказваме го с новите, по-ниски цени на продуктите от познатите серии Victoria и Nexo на марката Roca. Серия Victoria е допълнена и с нови продукти като новите мебели за баня и новите термостатични смесители Victoria-T, които пестят вода и енергия. За улеснение на потребителите, тази година Roca предлага и пакетни предложения.

С българската ни марка Fayans тази година представяме новия моноблок Mira Compact с революционен механизъм 4,5 / 3л. Моноблокът е много подходящ дори за малки бани (заема само 60cm) и с него едно четиричленно семейство може да спести приблизително 1000 литра вода на месец. Този продукт е отличен със специалния знак „Обичаме България, пестим вода” – част от цялостната кампания, която провеждаме тази година. Икономия на вода предлагат и редица от смесителите Fayans, които предлагаме на пазара.

Разбира се, както всяка година, и през 2012 г. Roca представя редица иновативни решения за банята, като тоалетната чиния без ринг CleanRim The Gap, тоалетната с интегрирано под нея казанче Meridian, новите хибридни смесители или душ пространството Hide&Seat. Всички те могат да бъдат видяни в обновената експозиция на изложбената ни зала на бул. Мария Луиза 16 в столицата. В Експо Баня София всеки краен клиент, инвеститор или строителна фирма може да получи безплатно професионална консултация и дори да види 3D проект на своята бъдеща баня.

Какви са очакванията Ви за развитието на пазара на фаянсови изделия и оборудване за баня, като отражение на постоянно променящите се тенденции?
Банята придобива все по-голямо значение в съвременния дом. Ето защо водеща компания като Roca търси и предлага непрекъснато нови решения и използва авангардни технологии, за да задоволи новите потребности и изисквания към това пространство в дома. Освен отварянето на българския пазар към тези нови тенденции в дизайна на банята, очаквам българският потребител да започне да поставя и все по-големи изисквания към качеството на предлаганата продукция – налични сертификати, декларации за съответствие, екологичност. Спокойни сме, че в групата Roca и Рока България сме готови да посрещнем тези нови изисквания на пазара.