СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 5, 2012

Порше БГ представя Caddy от Volkswagen лекотоварни автомобили

Caddy от Volkswagen лекотоварни автомобили е един от най-популярните и най-функционални градски ванове за доставки.

Със системата за самопаркиране Caddy сега е още по-адаптивен към градските условия на движение. Тази новаторска опция, наред със задвижването на 4-те колела и DSG, представлява още един елемент, който единствено Caddy предлага в сегмента на малките градски ванове.

Системата Park Assist се активира с бутон, разположен на централната конзола, при скорост на движение до 40km/h. Водачът подава мигач за страната, откъм която иска да паркира. Процедурата по самопаркиране стартира веднага щом системата Park Assist регистрира наличието на достатъчно широко място за паркиране. Това става с помощта на ултразвукови сензори. Водачът превключва на задна предавка, след което от него се изисква единствено да отпуска съединителя или спирачния педал. Caddy поема управлението на волана. Акустичната, както и изобразената на мултифункционалния дисплей визуална информация, подпомагат допълнително водача.

По време на паркиране системата редуцира скоростта на движение до 7km/h. Park Assist е в състояние и да задейства спирачките на автомобила, в случай, че системата регистрира потенциална опасност от удар. При всички положения обаче, водачът е този, който носи отговорност за спирането на автомобила, тъй като Park Assist не може да предотврати щети във всяка ситуация.

Допълнителна 360° оптична система (OPS) също асистира при процеса на паркиране. OPS изобразява автомобила, погледнат отгоре, на цветния дисплей на съответното радио или на радионавигационната система. По този начин водачът може лесно да определи, с помощта на подаваните сигнали, дали в предната и задната част на Caddy или на Caddy Maxi се намират близки препятствия. Активен е и акустичен сигнал.

Системата за самопаркиране Park Assist се предлага за почти всички версии на Caddy – както за товарната/товаро-пътническата, така и за пътническата модификация, независимо от избраната колесна база. Park Assist включва функция „Паркпилот” с акустично предупреждение отпред и отзад.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини