СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 6, 2012

Брава с три езика за входни врати от Коматек КМТ

Брава с три езика за входни врати от Коматек КМТ

Коматек КМТ представя новата брава с три езика за входни врати на сгради и жилища, разработена от Австрийския производитeл на обков за дограма Mayer & Co Beschlage GmbH, известен на българския пазар под името MACO.

Бравата уплътнява чрез оптимално притискане по цялата височина на вратата – веднага след затваряне, вратата се захваща от три езика.

При обикновените брави вратата се придържа само от едно езиче. Поради това силата на притискане в ъглите на такива крила на врати не е оптимален. Бравите за врати със заключване от патрона - Z-TF, имат още две допълнителни мултифункционални езичета, които допълват централно разположеното серийно посрещащо езиче и резето на бравата.

Веднага след затварянето, панелът на вратата се фиксира без допълнително заключване, чрез разположеното в средата посрещащо езиче и двете мултифункционални езичета, в три точки - сигурно и надеждно. Дори само тези три точки на задържане предизвикват постоянно притискане по цялата височина на вратата. В сравнение с обикновените брави те осигуряват оптимално уплътнение. Повишената топло- и шумоизолация са ефективните последици по отношение на енергията и комфорта.

Чрез реглаж на насрещниците за езичетата, натискът на панела на вратата гъвкаво се регулира. Z-TF опционално може да се достави като изключително корозионноустойчива TRICAT-Plus. Изпълнява се в следните варианти: Z-TF с 2 мултифункционални езичета и 2 или 3 i.S противовзломни ролкови цапфи; Z-TF с 2 мултифункционални езичета и 4 i.S противовзломни ролкови цапфи за WK 2 (RC 2); Z-TF с 2 мултифункционални езичета и 2 стоманени шипа. Бравата за вратата се предлага в три варианта за височина на вратата: ниска, стандартна и висока.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини