СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 6, 2012

Невидимо електронно заключване със ЗАЩИТА2 RC на КАМСЕК

С електронната заключваща система ЗАЩИТА2 RC - нова разработка на КАМСЕК, може да подсигурите вратата срещу вандализъм и кражби.

Системата се състои от електронен модул с дистанционно управление и "невидима" двумоторна електро-механична брава, която може да бъде монтирана на произволно място в касата на вратата, като по този начин осигурява нейната допълнителна или основна защита.

Несложната, но оптимална конструкция на електро-механичната брава, обезпечава сигурността на заключването, като постига висока ефективност за малките си размери. Използвани са устойчиви висококачествени материали и два надеждни електромотора, които осигуряват безотказна работа на системата. Наличието на два електродвигателя в конструкцията на бравата има за цел да удължи значително живота й, както и да предпази системата от блокиране в заключено положение. Заключването се осъществява посредством два стоманени шипа с диаметър 12mm и дълбочина на проникване до 22mm, като при напълно извадени шипове, в бравата остават още 22mm. Системата е тествана на 1 500 000 цикъла и има 7 години пълна гаранция.

ЗАЩИТА2 RC осигурява изключително висока сигурност срещу сканиране на кода на дистанционното, която освен чрез динамичния код, се постига и посредством специално разработена от КАМСЕК система, генерираща уникален ключ на динамичния код, различен за всяка отделна заключваща система.

Системата предоставя пълен контрол на потребителя посредством следните функции: Самостоятелно записва в паметта на електронния модул на всички дистанционни, които ще отключват вратата; В случай на изгубено дистанционно, потребителят изтрива сам всички дистанционни и записва отново само действащите; Функция "Отключване с код" (по желание): отключването може да се осъществи чрез набиране на 5-кратна комбинация с 3 от бутоните на дистанционното управление. Тази комбинация може да бъде различна за всяко дистанционно, програмирано да отключва системата. Ако такова дистанционно бъде изгубено или откраднато от недобросъвестни лица, те няма да могат да отключат вратата, ако не наберат точната комбинация от бутони. В случай на опит за отгатване на комбинацията чрез налучкване, се задейства антисканираща функция която блокира системата за по 10 минути след всеки грешно въведен бутон.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини