СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 6, 2012

Непрекъснато се стремим към качество и професионализъм

Разговор с г-н Николай Захариев, Управител на ВЕЛУКС България

Непрекъснато се стремим към качество и професионализъм

Г-н Захариев, бихте ли разказали повече за дейността на фирма Велукс и за цялостните решения, които предлагате?
ВЕЛУКС България е част от голямото семейство на ВЕЛУКС ГРУП с над 70 години успешно развитие в над 40 страни по света. Ние сме фокусирани в осигуряването на много дневна светлина и свеж въздух в домовете, офисите и обществените сгради чрез покривните прозорци VELUX.

Основателят на компанията – г-н Вилум Кан Расмусен - е пионерът, разработил функционалния покривен прозорец, който познаваме днес и който е във всички отношения качествен и функционален като най-добрите стандартни вертикални прозорци. Покривните прозорци VELUX осигуряват до три пъти повече светлина за еднакъв размер от вертикалните, поради разположението си и в същото време осигуряват възможност за естествена вентилация дори и при затворено положение. Тези им уникални характеристики, заедно с възхитителните гледка и простор на последните етажи, правят истинско удоволствие живота под покривни прозорци VELUX. Нашите решения категорично се ползват все по-широко в България, както при строежа на нови къщи, жилищни кооперации, офиси, хотели и публични сгради, така и при ежегодно нарастващия брой реновации на стари сгради. Много от старите обществени сгради в България имат огромни неизползвани подпокривни пространства и в последните години ние реализираме десетки проекти за пълноценното им използване като офиси, учебни зали, библиотеки, ателиета, спортни и културни зали.

Широката гама VELUX продукти за различни технически решения, дизайнерски желания и ценови категории дават много възможности на клиентите. Нашите слънцезащитни продукти и аксесоари осигуряват комфорта в помещенията при всички метеорологични условия, предоставяйки широка гама от цветови и дизайнерски решения.

Какви иновационни системни решения предлага Велукс?
Всички VELUX продукти са сертифицирани и отговарят и на най-сериозните стандарти за енергийна ефективност в Европа и по света. Имаме продукти, които покриват стандартите за Пасивна къща, но всъщност VELUX отива стъпка напред, разработвайки концепцията за „Енергиен баланс”. Това надгражда стандартите на „Пасивна къща”, за които ограничаването на топлинните загуби е ключът, като се добавят и калкулации за количеството слънчева топлина, което се акумулира през прозореца в студените периоди на годината. В същото време с използването на нашите слънцезащитни решения се спира навлизането през прозореца на прекомерно количество топлина през летните месеци. Ние държим много на комфорта на обитателите, който, освен от температурата в помещението, зависи и от свежия въздух (вентилацията), както и достатъчното количество дневна светлина.

Кои са най-новите продукти от гамата на Велукс?
Най-интересните нови решения са прозорците за плосък покрив. Те позволяват осигуряването на дневна светлина и свеж въздух в дълбоки помещения далеч от вертикалните прозорци. Разработени са с характеристики за постигане на оптимален топлинен комфорт за жилищни и други обитаеми помещения. Архитектите в България много харесаха тези решения и реализирахме някои големи проекти, както и индивидуални решения.

Другата продуктова група, която се развива ежедневно, са димоотвеждащите системи.

ВЕЛУКС България предлага такива решения както за скатни, така и за плоски покриви и безкомпромисното им качество, съчетано с максимална функционалност, е подобаващо оценено от професионалистите в България.

Как виждате развитието на пазара на строителни продукти и решения за довършителни работи?
Ще го обобщя кратко – качество и професионализъм. Настоящата ни ситуация и развитието на изискванията от потребителите и клиентите занапред еднозначно определят качеството на продуктите и решенията и професионализма по време на всяка фаза на търсене и изпълнение като определящи фактори в сектора. Именно това е, което клиентите на ВЕЛУКС България винаги получават и се стремим да развиваме постоянно.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини