СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 7, 2012

MC Bauchemie организира Международен семинар „Иновативни бетонни технологии”

MC Bauchemie организира Международен семинар „Иновативни бетонни технологии”

Около 120 строителни специалисти присъстваха на международния симпозиум „Иновативни бетонни технологии”, организиран от MC Bauchemie, който се проведе на 30-ти и 31-ви октомври тази години в Боттроп, Германия, където е и седалището на компанията.

В рамките на два дни гостите, пристигнали от 19 страни, имаха възможност да се запознаят с презентации за най-новите технологии и разработки в областта на бетона.

Лектори от различни държави представиха своите виждания и разработки по темата в учебния център на MC Bauchemie. Сред лекторите участие взе и Проф. д-р инж. Димитър Назърски от катедра „Строителни материали и изолации”, Университет по архитектура, строителство и геодезия.

Една от основните теми за обсъждане бяха възможностите и рисковете, свързани с превръщането на новите европейски насоки в национални стандарти.

„С този международен симпозиум даваме възможност на експерти в областта от цял свят да общуват и да обменят идеи”, каза г-н Франк Хупертц, Мениджър на девизия Construction Chemicals на MC Bauchemie.

„Събитието има за цел да определи единен знак за Европа, тъй като е възможно националните норми и стандарти да се подменят с европейски набор от правила. В много от държавите-членки на Европейския съюз все още се наблюдава тенденция да се работи по различни начини и стандарти”, допълни още г-н Хупертц.

„Хубаво е, че имаше толкова много хора от различни държави, които са били заинтересовани от събитието. Създаде се атмосфера за контакти между хора, интересуващи се от един и същи пазар, от едни и същи продукти, които имаха възможност да обменят опит, знания и контакти. Надявам се този форум да е допринесъл позитивно както за нас, като компания, така и за гостите, като наши партньори”, сподели за Списание СТРОИТЕЛИ г-н Милко Тодоров, Търговски мениджър на девизия Construction Chemicals, МЦ-Баухеми.

Темата „Европа” беше и фокус по време на организираната за гостите вечер „Европейска нощ на изкуствата”, по време на която международни артисти представиха своето виждане за Европа, въплатено под формата на музикални изпълнения, балет и изложба на скулптури.

Семинарната програма завърши с посещение на производствената база на MC Bauchemie, в град Боттроп, където посетителите имаха възможност да разгледат отблизо технологичното оборудване и да се запознаят с производствения процес.

„Това, което най-много ме впечатли, е инвестицията, която фирмата е направила в новата фабрика за поликарбоксилати. Това е голяма и сериозна инвестиция, която е за години напред. В момента капацитетът на предприятието е около 40%, а инвестицията е за нови продукти, които на практика ще се използват след 20 години. Мисля, че точно това е начинът, ако искаш да си сред най-добрите и водещи в сектора, да се подготвиш преди всички останали и да не се страхуваш да инвестираш. Фабриката е изпълнена уникално и ще даде възможност за създаване на иновативни продукти”, допълни още г-н Тодоров.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини