СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 7, 2012

VRV IV на Daikin постига нов еталон за ефективност

Новото VRV IV на Daikin предлага три революционни нововъведения: променлива температура на хладилния агент, непрекъснато отопление с термопомпа и VRV конфигуратор за опростена настройка при въвеждане в експлоатация.

Технологията с променлива температура на хладилния агент позволява на монтажника да персонализира системата, като избира от предварително зададени настройки. В автоматичен режим системата е конфигурирана за най-високите нива на ефективност през цялата година и позволява бърза реакция при най-горещите дни. Тази технология осигурява 25% увеличение в сезонна ефективност, защото системата постоянно регулира температурата на хладилния агент в съответствие с необходимия капацитет и външните условия.

Непрекъснато отопление по време на размразяване е друга революционна иновация, която поставя нов стандарт на отоплителен комфорт. Непрекъснато отопление окончателно преодолява всякакви установени недостатъци, характерни за въздушната термопомпа, защото термопомпата продължава да осигурява отопление дори когато е в режим на размразяване.

Режимът на размразяване обръща хладилния цикъл, което води до временен спад на температурата в помещението. VRV IV разполага с акумулиращ топлината елемент, който осигурява специално отделена енергия за размразяване, така че вътрешните тела продължават да осигуряват отопление.

Новият VRV конфигуратор допълва триото на иновации и предлага съвременно решение за софтуер, който опростява въвеждането в експлоатация и персонализирането. Това означава, че е необходимо по-малко време за конфигуриране на външното тяло. Поддръжката е по-лесна, поради графичния интерфейс, което позволява на инженерите да оценят работните данни и грешки. VRV конфигураторът позволява на множество системи, разположени на различни места, да бъдат управлявани по абсолютно еднакъв начин, това предлага опростено въвеждане в експлоатация за ключови клиенти.

VRV IV системата може да се използва с богато разнообразие от вентилационни тела, хидравлични модули, въздушни завеси Biddle и най-новите касети с кръгъл поток на Daikin, които се отличават с ежедневно авто-почистване на филтъра, намаляващо потреблението на енергия през годината с до 50%. Касетата с кръгъл поток е налична и с датчик за присъствие, който регулира настройката или изключва тялото, когато никой не е в стаята, спестявайки допълнителни 27% от потреблението на енергия. За повече информация посетете www.perfectcomfort.eu

Прелисти броя

още в рубриката

Новини