СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 7, 2012

Система ILUEST+ на Еврогруп-33 за управление на осветителни тела

Еврогруп-33 представя за първи път в България разработените от своя партньор - SALICRU Испания- ILUEST+ серия иновационни устройства за управление и защита на осветителните тела. ILUEST+ е разработвана и тествана в реални условия повече от 15 години. Гарантира до 40% понижаване на сметките за ток от осветление. В зависимост от първоначалната инвестиция, възвръщаемостта е между 10 и 24 месеца. Системата е успешно приложена в редица европейски, азиатски и американски градове като Барселона, Мадрид, Майорка, Валенсия, Лион, Абу Даби, Тунис и др.

ILUEST+ е предназначен за монтаж на захранващия стълб, като по този начин се избягва необходимостта от допълнителни кабели и окабеляване, което води до съответните икономии от разходи за монтаж. Освен това системата ILUEST+ е напълно статична, без никакви мобилни елементи, което води до осигуряване на по-добър живот и бърза реакция при колебания в напрежението на основното захранване от мрежата, предлагайки по-ефективна защита на осветителната уредба.

Системата ILUEST+ е представена от Еврогруп-33 на българския пазар с две нови серии: ILUEST+CR и ILUEST+MT.

Серията ILUEST+CR предлага предимствата на по-добро регулиране, управление, контрол и спестявания в модерните инсталации на уличното осветление. С модулния си дизайн и различни формати на разположение, позволяват системата да бъде лесно интегрирана в дадена инсталация, в стълб за улично осветление, в захранващи шкафове от всякакъв размер, включително много малки пространства. Тази серия е най-компактната на пазара.

От друга страна, ILUEST+MT е естествена еволюция на първоначалното решение, коята е надарена с високо ниво на комуникации, последно поколение байпас, стандартен LCD дисплей с астрономически часовник и контрол на входа. В допълнение, структурата на трансформаторите е с напълно нов дизайн, което е довело до много по-малки размери в сравнение с предшествениците.

Двете продуктови гами включват като опция цялостна система за телеуправление с помощта на SICRES карта и GSM/GPRS модем, с по-голяма способност на измерване, мониторинг на данните и програмиране на параметрите на системата. Това прави възможно дистанционно управление, мониторинг и планиране на цялото парково оборудване, благодарение на специално проектиран уеб - базиран софтуер за управление, което е голямо предимство за общинските работници.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини