СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 7, 2012

Безплатно Баумит приложение за мобилни устройства

Безплатно Баумит приложение за мобилни устройства

Баумит разработи мобилно приложение за най-популярните мобилни операционни система iOS и Android. Техническа информация за продукти, многообразие от цветове, промоции и новини - всичко това може да намерите с помощта на Вашия смартфон или таблет.

Мобилното приложение на Баумит е напълно безплатно и може да бъде инсталирано от интернет -страницата на Баумит.

След отваряне на приложението се зареждат следните категории: Баумит Продукти; Баумит Инфо; Баумит Life; Баумит Контакти.

В категория Баумит Продукти ще намерите информация за предлаганите от Баумит продукти. Може да търсите по азбучен ред от А до Я или по категория. Всеки продукт е прегледно представен с кратко описание и съпътстваща техническа документация – техническа карта и лист с данни за безопасност.

Информационни брошури, начини на полагане, детайли, както и текущи промоции може да откриете в Баумит инфо.

Баумит Life е най-голямата система от цветове за фасада в Европа. Тя съдържа невероятните 888 цвята, базирани на 94 ярки, брилянтни основни тонове, всеки от които е представен с още 8 изсветлявания. Шест нюанса на бялото и 36 мозаични мазилки допълват колекцията от фасадни цветове.

Всеки цвят от колекцията Лайф, освен с каталожен номер и относителната стойност на яркост на цвета (HBW), е представен чрез RGB и CIELab цветови системи.

С приложението на Баумит Вие може да използвате Вашето мобилно устройство като колориметър с няколко стъпки: 1 стъпка: Чрез камерата на смартфона или таблета трябва да заснемете харесания от Вас обект; 2 стъпка: На снимката трябва да укажете конкретна точка, на която Вашето устройство да измери цветовите характеристики; 3 стъпка: Приложението установява най-близките предложения за цвят по системата Баумит Life. (Забележка: Трябва винаги да се взима под внимание, че цветът зависи от осветлението, от самия обект на заснемане, от заобикалящата го среда, но и от техническите характеристики на Вашата камера); 4 стъпка: Всяко от посочените цветови предложения, както и всеки произволен цвят от каталога могат да бъдат съхранени чрез натискане на малкия бутон със знак „плюс“. Цветовете се запазват по реда на тяхното записване и е възможно винаги да се връщате към тях с бутона „фаворити“; 5. стъпка: Избраните от Вас цветове могат да бъдат визуализирани върху три вида фасади, които са предварително зададени. Готовите модели ще Ви помогнат да си представите как би изглеждала Вашата сграда в избрания от Вас цвят. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете най-отдолу върху „Показване на примери“.

В приложението на Баумит е добавена още една функция, която е инсталирана и в интернет-страницата на Баумит. Ако сте си избрали цвят от друг цветови каталог, можете да намерите най-близкото му съответствие в каталога Баумит Life. В менюто Баумит Life ще откриете бутона с лупа, отговарящ на „Търси“. В празното поле, там, където е изписано „Задайте ключова дума“, задавате номера на избрания от чужд каталог цвят. След това от падащото меню избирате името на цветовия каталог.

Баумит Контакти – за връзка и преглед на всички местоположения на Баумит.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини