СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 7, 2012

Световното изложение на строителния бранш BAU 2013 в Мюнхен

Световното изложение на строителния бранш BAU 2013 в Мюнхен

От 14-ти до 19-ти януари 2013 г. в гр. Мюнхен, Германия ще се проведе изложението BAU 2013, което налага световните мащаби в сферата на архитектурата, материали и системи за индустриалното и жилищното строителство както за новото строителство, така и при обновяването на сгради. Това е изложението, което събира на всеки две години водещите имена в бранша в световен мащаб. С представените 50 000 проектантски бюра BAU е и най-голямото изложение в света за архитектите и инженерите.

За следващото издание на BAU се очакват 2 000 изложители от над 40 страни, както и 240 000 посетители от цял свят. Изложението се простира на площ от 180 000 m2, заети с материали, технологии и системи за строителството.

По традиция продуктовата гама на BAU е подразделена на продукти и материали. Спектърът на продуктите представя всеобхватно целия свят на строенето – алуминий, стомана, дърво и пластмаси, стъкло, керамика, строителни материали, сухо строителство, готово строителство, строителна химия, асансьори и ескалатори, енергийна и сградна техника, софтуер и хардуер, естествени и изкуствени камъни, изграждане на градски пространства.

Тази доказала се система на разпределение за следващото издание на BAU се допълва и от тематичното подразделяне на продуктите и услугите. Това е замислено най-вече за облекчение на посетителите, така че те да могат да се ориентират по-лесно в огромното разнообразие на портфолиото на изложението. Ето и големите теми: „фасади“, „подови покрития“, „енергийни системи“. Например системи от алуминий или керамика ще могат да бъдат открити в темата „фасади“, строителната химия принадлежи към „подовите покрития“.

Направеното допитване сред изложителите на BAU през 2011 година сочи, че в голямата си степен фирмите са представени в европейското пространство. Фирми с повече от 250 служители разширяват своя радиус на действие и в Азия и Америка. 39% от фирмите изложители имат траен интерес към пазара в България.

Четирите мега трендове в сферата на строителството за в бъдеще, които ще определят и международния растеж, които изложителите назовават: енергия, Recycling, строителство, съобразено с потребностите на всички поколения, и мобилност.

Изложението ще се съпътства от богата рамкова програма. Реномирани референти и специалисти от практиката ще дискутират по теми от всеобщо значение: „Бъдещето на строителството“ – инфраструктурата и градовете, интегрални процеси на проектиране и изпълнение, Parametric Design, енергия; „Архитекти и индустрия в диалог“ – да мислим глобално, да действаме локално, архитектурата и промяната в климата, влиянието на онлайн търговията и шансовете за архитектурата и градоустройството, архитектурни проекти Health+Care; „Building the Future“ – Smart Urban Systems, Engineered Materials, Monitoring Architecture, New Nature; „От визията към практиката“ – доклади от практиката, строене за бъдещите поколения, енергийна ефективност, интелигентна урбанизация, ефективно използване на ресурсите.

Всичко това можете да видите и чуете, а също и да създадете ценни контакти с бъдещи бизнес партньори, ако посетите BAU 2013 от 14-ти до 19-ти януари 2013 година в Мюнхен.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини