СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 1, 2013

Бързо и надеждно пробиване в бетон

SDS plus-5 свредла от BOSCH осигуряват ефективна работа без прекъсване

Бързо и надеждно пробиване в бетон

Смилат бетона на прах
Намаляват опасността от прахова експлозия
Осигуряват значително по-дълъг живот от техния предшественик

SDS plus-5 свредлата от BOSCH осигуряват на потребителите по-лесно и по-бързо пробиване в бетон, без неудобството породено от блокиране на свредлото в материала.

Те са предназначени за перфоратори със захват SDS+ от дву-, три- или четирикилограмовия клас. Конвенционалните свредла все по-трудно се справят с нарасналата мощност на леките перфоратори със захват SDS+, като извеждането на праха от отвора при пробиване представлява съществена трудност. Последствията: натрупва се прах в пробивания отвор, получават се прахови експлози, работата се затруднява. В следствие на нарасналата мощност на по-новите поколения перфоратори, натоварванията върху свредлото се увеличават, което води до по-бързото му износване.

Тези аспекти са взети в предвид при развитието на новите SDS plus-5 свредла – част от гамата професионални консумативи за електроинструменти.

Като резултат от развойната дейност на специалистите на BOSCH в областта на ударно-пробивния консуматив имаме свредла със значително по-дълъг живот на предшестващите ги SDS+ S4L свредла.

Те извеждат праха от пробиване на отвора особено бързо, свеждайки по този начин вероятността от прахова експлозия до минимум. Това се постига чрез: активния центриращ връх на свредлото „activeteq“; специалния V-образен дизайн на режещия ръб, служещ за по-бързо и ефективно отвеждане на праха в спиралата; четири спирали на свредлото с „Turbo”-дизайн за бързо извеждане на праха от отвора.

Активният центриращ връх „activeteq“ е разработен за активно пробиване в бетон.

Специално оформените режещ ръб и ъгли на рязане смилат бетона при пробиване до фин прах, който се отвежда много по-лесно от спиралата спрямо досегашните свредла. Четирите спирали с „Turbo”-дизайн предотвратяват задръстване на отвора с прах. По този начин се постига ефективно и бързо пробиване без прекъсване.

SDS plus-5 свредлата на BOSCH могат да бъдат намерени при всички специализирани търговци на BOSCH Електроинструменти в България. Гамата свредла SDS plus-5 обхваща диаметри от 3,5мм до 26мм, като работната дължина на свредлата е в диапазона от 50мм до 400мм.






РОБЕРТ БОШ

София 1407, бул. Черни връх 51-Б, Бизнес център FPI
тел.:02/ 9625295
факс:02/ 9625308