СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 1, 2013

Инвестицията в малки покривни системи - възможност или необходимост

Инвестицията в малки покривни системи - възможност или необходимост

В условията на постоянно повишаващи се цени на първичните невъзобновяеми енергоизточници, стабилна тенденция към нарастване на разходите за пренос на електричество през електропреносната и електроразпределителната мрежи и нисък растеж на световната икономика, много фирми и домакинства се опитват да оптимизират своите енергийни разходи. Фотоволтаичната инсталация за собствена консумация е решение, което не само може да регулира разходите за електроенергия, но представлява и дългосрочна инвестиция със сигурна и стабилна възвръщаемост на вложените средства. Възможностите за безвъзмездно финансиране на част от инвестицията, които се предлагат по различни европейски програми, правят това решение още по-привлекателно.

С използването на новото поколение на системата за плоски покриви на Hanwha-Q.Cells GmbH, Германия – Q.Flat-G2 се оползотворява над 80% от свободното покривно пространство, чрез двустранно ориентиране на модулите и 10° наклон. По този начин се минимизира засенчването между модулите, което позволява увеличение на плътността на покритие до 134Wp/m2 - двойно повече в сравнение със стандартна инсталация с 30° наклон на модулите. Минималното статично натоварване и монтаж без пробиване на покрива правят системата идеално решение за всеки плосък покрив. Лесната инсталация - без използване на специални инструменти и ниското тегло на конструкцията намаляват времето и разходите за инсталация.

Успешното партньорство на ФИЛКАБ АД с водещи европейски производители на фотоволтаични модули, соларни инвертори, зарядни контролери и акумулатори ни позволява да предлагаме на нашите клиенти изграждането на инсталации, които се отличават с високо качество на вложените материали и оборудване, дълъг експлоатационен живот и високи средни добиви от единица инсталирана мощност. В същото време, значителният инженерингов опит при изграждането на on-grid, off-grid и хибридни системи, както и наличието на големи складови наличности са предпоставка за къси срокове за изпълнение на проекта и отлично гаранционно и извънгаранционно обслужване, което превръща ФИЛКАБ АД в сигурен бизнес партньор и логичен избор при изпълнението на Вашия фотоволтаичен проект.



ФИЛКАБ

Пловдив 4004, ул. Коматевско шосе 92
тел.:032/ 277171
факс:032/ 671133