СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 1, 2013

Фирма Профил предлага помпи от серията EVOTRON и EVOPLUS

Фирма Профил предлага помпи от серията EVOTRON и EVOPLUS

Като официален дистрибутор на DAB PUMPS в България, фирма Профил предлага пълната гама високоефективни електронни помпи от серията EVOTRON и EVOPLUS, които напълно покриват изискванията на Директивата за Екодизайн 2013/2015.

Иновативната технология чрез използване на синхронен мотор с ротор – постоянен магнит, гарантира висока надеждност на помпите и осигурява клас на енергийна ефективност А, както и Индекс на Енергийна Ефективност (ЕЕИ) със стойност 0.23 (изискване по Директива за Екодизайн 2015).

EVOTRON и EVOPLUS са единствените електронни помпи на съвременния пазар, които са способни да работят при температури на флуида до минус 10 градуса и са приложими едновременно както за отоплителни, така и за климатизационни системи.

Помпите от серията EVOTRON са предназначени за малки отоплителни и климатизационни системи с дебит от 0.4 до 4,2 m3/h и напор до 8m. Притежават удобен символен панел за лесен избор на работен режим и настройка. Освен трите основни режима (пропорционално диференциално налягане, константно диференциално налягане и константна скорост), EVOTRON предлага и единствен по рода си „Нощен режим” с интуитивно адаптиране с цел още по-ниско потребление на енергия.

Помпите от серията EVOPLUS са предназначени за малки, средни и големи битови и индустриални отоплителни и климатизационни системи. Оборудвани с последно поколение 32-битови процесори, в EVOPLUS се използва безсензорно векторно честотно управление на мотора. Изборът на режим и настройките се извършват на удобен OLED дисплей с навигационни бутони. Предвидени са комуникационни възможности за връзка с BMS, както и портове за допълнителни сензори за налягане и температура.

Предимствата на най-съвременните решения за управление и контрол, прилагани от DAB, превръщат електронните високоефективни помпи EVOTRON и EVOPLUS в един отличен и перспективен избор при всяка съвременна отоплителна и климатизационна система.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини