СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 1, 2013

Семинар в Далкия Топлофикация Варна

На 24-ти януари тази година Направление Топлофикационна автоматика на Данфосс проведе разширен семинар-обучение за специалисти от Далкия Топлофикация Варна.

Основна тема на семинара беше новата концепция за децентрализирани отоплителни системи на Данфосс - Evo Flat. Апартаментните абонатни станции, с които се изграждат тези системи, са изключително актуални, както в аспекта на пестене на енергия чрез намаляване на загубите, така и по отношение на индивидуално справедливо отчитане на реалната консумация и контролиране на разходите при едновременно осигуряване на пълен комфорт на потребителя. Апартаментните абонатни станции се вписват максимално в тенденцията за реновиране на старите отоплителни инсталации, както и в модерното строителство с хоризонтално разполагане на тръбопроводите.

В качеството си на дружество за услуги, обърнато изцяло към клиента и компания от световен мащаб, която се стреми към рационално използване на енергията, спазване на законодателството на ЕС и инвестиране в енергийно ефективни проекти, Далкия Топлофикация Варна чрез своите специалисти проявява определен интерес към всички новости в областта на топлофикационната автоматика. В това отношение Данфосс, като утвърдена фирма, която поставя световните стандарти в областта на високото качество, енергийната ефективност и опазването на околната среда, има какво да предложи на своите партньори и клиенти.

На семинара бяха представени всички нови продукти на Данфосс, като основен акцент беше поставен върху приноса им за икономия на енергия, намаляване на загубите и разходите, намаляването на емисиите на СО2 – всичко, което е заложено в цялостната политика на направлението. Не на последно място бяха разгледани и някои специфични технически възможности на компонентите за топлофикационно приложение, които представляват конкретен интерес за служителите на Далкия. В оживена дискусия бяха обсъдени основни принципи на действие, начини на оразмеряване, възможности за оптимизиране на процесите и идеи за съвместни проекти.

На срещата присъства и представител на фирма НАСА-Д от Варна, дистрибуторът на Данфосс, който е в непосредствен контакт с представителите на Далкия Варна и оказва навременна специализирана подкрепа относно всички възможности, които Данфосс предлага.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини