СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 2, 2013

Стремим се да гарантираме максимална клиентска удовлетвореност

Разговор с г-н Нестор Несторов, Бранд Мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили

Стремим се да гарантираме максимална клиентска удовлетвореност

Г-н Несторов, бихте ли разказали от колко време сте на българския пазар и каква е основната Ви сфера на дейност?
Порше БГ е на българския пазар от 2004 г. в качеството си на официален вносител на марките Ауди и Фолксваген Леки и Лекотоварни автомобили. Като ръководител на бранда Фолксваген Лекотоварни автомобили ще концентрирам разговора ни върху този пазарен сегмент, където предлагаме най-разнообразни решения за мобилност, от които профитират клиентите ни от почти всички отрасли и браншове.

Бихте ли разказали как са организирани дилърските и сервизните Ви мрежи, като ключов фактор за успешното развитие на фирмата?
От изключително важно значение е добре развитата дилърска мрежа, състояща се при нас от 9 продажбени и 10 сервизни комплекса. Чрез тях се стремим да обхванем оптимално регионалните пазари в страната. Но бих си позволил да преместя фокуса на въпроса върху персонала, който работи в цялата ни дилърска мрежа и реално е свързващото звено с клиентите ни. Поради тази причина особено внимание се отделя точно върху този ключов фактор и чрез целенасочени мерки – сертифициране на търговския персонал по програма от Фолксваген АГ и постоянно провеждане на обучения, се стремим да гарантираме максимална клиентска удовлетвореност.

За читателите на Списание СТРОИТЕЛИ ще е интересно да представите някои модели от продуктовата Ви гама, които имат своето успешно приложение в инфраструктурния сектор?
Нашето продуктово портфолио обхваща 4 основни модела – Caddy, Transporter, Crafter и Amarok. Всички те са предлагани в различни товарни и пътнически версии, и с различно задвижване, при които спрямо конкретните клиентски нужди се определя оптималното решение. Transporter и Crafter се предлагат както с открита така и със закрита товарна зона. Сигурен съм, че много от тях ще намерят своето приложение в строителния/инфраструктурния бранш и затова ще Ви изброя някои от акцентите, които приковават внимание. При Caddy предлагаме паралелно с конвенционалните дизелови TDI и бензинови TSI двигатели и алтернативно задвижване на метан EcoFuel и газ пропан бутан BiFuel, които са все по-актуални. Моделът се предлага и в изпълнение Maxi, с 47cm по-дълга каросерия, и предлага 4,2m3 товарен обем – най-големият за този клас автомобили. В цялата ни моделна гама разполагаме със задвижване на четирите колела 4Motion. Определено расте и броят на клиентите, които дори в лекотоварната гама избират автоматична трансмисия DSG.

Какви са тенденциите в сектора? Към какви продукти е ориентиран българският потребител?
Тенденциите в сектора са с акцент за все по-голяма икономичност на гориво от една страна и по-висока функционалност от друга. Все повече клиенти в България съчетават полезното с приятното и избират автомобил, който от една страна да е надежден партньор за работа, а от друга да им предлага пригодност към ежедневните семейни нужди. С други думи казано, освен задължителните характеристики за сегмента като товарен обем, товароносимост, надеждност, експлоатационни разходи, се споменава все повече за функционалност, комфорт, иновативност. Свидетелство за това са и новите ни модели за тази година Caddy Edition 30 и Cross Caddy.

С какви очаквания за развитие на лекотоварната марка стартирате новата година? В какво ще концентрирате усилията си?
Определено би било самозалъгване, ако кажем, че очакваме лесна година. Вземайки предвид цялостната икономическа ситуация трябва да бъдем подготвени за много динамика в положителен и отрицателен аспект. В тази динамична среда просто няма строго дефинирана формула за успех. Въпреки това се надявам, че Фолксваген Лекотоварни автомобили ще продължи тенденцията на силно представяне от предходната година на българския автомобилен пазар.