СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 4, 2013

Рууф Къмпани предлага изключително перспективните за покривно покритие метални керемиди

Разговор с г-н Димитър Белчев, Управител на Рууф Къмпани

Рууф Къмпани предлага изключително перспективните за покривно покритие метални керемиди

Г-н Белчев, представете Рууф Къмпани на читателите на Списание СТРОИТЕЛИ.
Фирма Рууф Къмпани е на пазара от 2001 година, когато за първи път започва да налага металните керемиди в България. Фирмата има пазарен дял около 65% и предлага най-добрите монтажни бригади за покрива.

Металните покриви заемат голям процент от покривите на жилищни, обществени, търговски и промишлени сгради. Те са икономически изгодни, с привлекателен външен вид и са приложими в райони с обилни снеговалежи. Освен това представляват един от старите типове покриви и са подходящи за реставриране на стари къщи.

Съвременните видове метални покриви привличат вниманието на много потребители. Предлагат разнообразие от типове, цветове и форми, за да задоволят изискванията на различни архитектурни стилове. Металните покриви са много здрави, не се нуждаят от почистване и с годините не губят устойчивостта си спрямо различни въздействия. Към момента металните покриви са сред най-предпочитаните в Полша и Украйна. На българския пазар все още навлизат с по-бавни темпове.

Бихте ли разказали повече за предлаганите от Вас продукти? На каква съвременна технология на производство разчитате?
Технологията, която предлагаме, е създадена във Финландия преди 50 години и е получила там голямо разпространение, както и в голяма част от страните в Европа. До днес имаме натрупан дългогодишен опит в тази област, оценен от нашите клиенти и партньори. При нас работят висококвалифицирани специалисти - инженери и монтажници, което гарантира качеството на извършената услуга.

Имаме удоволствието да предложим на българския пазар покривни ламели Schlebach. Системата Schlebach се състои от ламаринени плоскости, които се монтират вместо битумни, керамични керемиди и други покривни при малки наклони или фасадни покрития. Те се произвеждат от рулонна ламарина със специално калиброваща машина, позволяваща варианти на профила с междуосово разстояние от 300mm до 800mm. Захващането на профилите един за друг се извършва чрез скопчаване на единичен или двоен фалц, посредством специални електрически или механични инструменти. Покривните панели Schlebach се произвеждат в България по немска технология и с немска техника. Материалите, които използваме, са немски и са с много добро качество - поцинкована ламарина с 275 грама цинково покритие и полиестерно покритие 20 микрона, което гарантира на покрива живот от 50 години. Фирмата предлага утвърдените вече метални керемиди с полиестерно покритие, което придава устойчивост към въздействието на корозия и метални керемиди от структурен мат.

Представете последния продукт, допълнил гамата Ви? С какво се отличава и какви приложения има?
Сега въвеждаме метални керемиди с покритие Ice Crystal, които се изработват по нова технология. Двуслойното покритие осигурява два пъти по-дълъг живот на покритието. На първо място, дългият живот на металните керемиди се дължи на това, че те са произведени от висококачествена ламарина с многократна защита. Ice Crystal се отличава и с атрактивен външен вид и много по-добри показатели на издръжливост спрямо атмосферни условия.

В заключение, какво е Вашето очакване за развитието на фирмата?
Вземаме участие по доста европейски програми с цел разширяване на бизнеса вкарваме и нови технологии, нови машини и непрекъснато да осъвременяваме старите. Стремим се да се развиваме, така че да сме в състояние да предложим добро съотношение между цена и качество. Пазарът също го изисква. Партнираме си с полски фирми, въвеждаме покривни прозорци и тавански стълби, които са с много добро качество. Разширяваме гамата и подобряваме качеството на продуктите, за да удовлетворим всякакви изисквания на клиента.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини