СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 5, 2013

Инверторна технология на Daikin

Инверторната технология на Daikin е истинско нововъведение в областта на климатизацията.

Инверторно-контролираните климатични системи са високо ефективни, съобразени с последното европейско законодателство и могат да помогнат за намаляване на сметките за енергия за домакинствата, без компромис по отношение на нивата на комфорт.

Инверторният контрол е доказана технология и се използва в климатичните системи на Daikin от 1990. Тя подобрява ефективността и може да доведе до 30% по-малко консумирана енергия в сравнение с не-инверторно контролираните системи.

Инверторната технология използва променлива скорост на компресора, за да регулира непрекъснато климатичната система, така че да поддържа желаната температура.

В климатична система инверторът намалява времето за стартиране на системата, така че определена температура се достига по-бързо.

С премахването на резки промени в потреблението на енергия с ON/OFF системите, животът на компонентите може да бъде удължен, а разходите за експлоатация и поддръжка - намалени, с по-бърза възвръщаемост на инвестициите за потребителите.

Инверторно-контролираните климатични системи отговарят на новото европейско законодателство за енергийна ефективност, въведено на 1 януари 2013.

Директивата за Енергийно зависимите продукти определя минималните стандарти за енергийна ефективност за всички климатични системи, с мощност до 12 kW - обикновено тези, използвани за малки търговски сгради и домове.

Енергийната ефективност вече се измерва по-реалистично, като се вземат предвид сезонните промени и се отчита външната температура.

Потреблението на енергия, когато системата е в режим на готовност или е изключена, или когато термостата е изключен, също се вземат предвид - отново отразяват по-добрите енергийни характеристики в реалния живот. Въведени са нови етикети, които показват "сезонна енергийна ефективност", както и нивата на звукова мощност на климатиците.

Инверторно-контролираните системи, които се използват във всички климатични системи на Daikin за малки търговски сгради и жилища, продавани в България, работят оптимално през цялата година. Те отговарят на новото законодателство и дори на строгите ограничения за енергийна ефективност, идващи в сила през 2014 г., което ги прави идеален избор за климатичния контрол на вашия дом.

За повече информация относно пълната гама от продукти на Daikin, моля посетете www.daikin.bg.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини