СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 5, 2013

Оставете в миналото сивите и безлики бетонни сгради с фасадните профили от МАРИСАН

Архитектурата винаги е била част от съвременната култура, и нейните шедьоври от незапомнени времена ни завладяват и вдъхновяват с красотата и величието на своите орнаменти, форми и детайли. Достолепието на античните сгради, образци на елинската, римската и средновековната епохи ни кара да се отнасяме с нужното уважение към труда и въображението на старите майстори. Красотата и многообразието на елементи от различни епохи и стилове грабват вниманието ни и ни очароват със разкошно декорираните фасади на неизброимите дворци и архитектурни музеи, обществени сгради и домове, съхранили своето завладяващо въздействие във времето.

В стремежа на модерната архитектура да създаде уникални творения, все по-често се прибягва до вграждане на стилове и влияния от минали епохи, които се налагат като отличителна характеристика на сградите с приветливо за човека излъчване. Смазващите ни със своя мрачен облик бетонни конструкции и панелни сгради изживяват своя "Ренесанс" и постепенно остават в миналото. В стремежа ни за по-хуманна окръжаваща среда в градовете, тяхното място е вече безвъзвратно заличено.

Реализацията на идеите за естетично издържана фасада или интериор винаги преминава през използването на раздвижени форми, които в ерата на новите строителни технологии биват решени с помощта на фасадни и интериорни профили или декоративни форми от EPS.

В днешно време технологиите позволяват бързото и лесно изпълнение на огромно разнообразие от класически форми или такива, които са плод на нашето въображение и са изработени от леки материали ненатоварващи основата и са защитени с дълготрайно покритие устойчиво на външни и атмосферни влияния. Такива са декоративните профили и орнаменти от EPS с полимерен защитен слой.

Фасадните профили са идеалното решение за лесна и ефективна декорация на фасадите. Предлагат се в стандартно разработени форми, както и по проект на клиента, което пък дава възможност за индивидуалност на всяко решение.

Монтажът на фасадните декоративни профили от EPS е изключително бърз и лесен. С помощта на съвременните лепилни материали и техники, тяхното здраво закрепване към основата е гарантирано, а защитното повърхностно покритие гарантира тяхната устойчивост на механични и атмосферни въздействия и ултравиолетови лъчи.

От икономическа гледна точка EPS профилите са значително по-изгодно решение в сравнение с гипсовите орнаменти.Времето за изработка и доставка е съкратено, а рисковете от тяхното повреждане при транспортиране са сведени до минимум.

Техните очевидни технически и икономически преимущества, безграничните възможности за архитектурни решения при строителството на нови или реставрацията на стари сгради и фасади, превръщат декоративните профили от EPS в подходящо средство да превърнете своя дом или значим инвестиционен проект в обект на внимание и възхищение и да го отличите в морето от безлики и еднотипни фасади.

Вашата сграда може да придобие завършен и ефективен вид в същия стил както по фасадата, така и в интериора, с помощта и на интериорните профили от EPS. Неограничени във вариациите от форми и размери заедно със специалните орнаменти от експандиран полистирол те могат да придадат художествен облик на реклами, декорация на търговски обекти, спа-центрове, изложбени площи, сценографични и различни архитектурни проекти.

Освен богатата гама от стандартни профили и елементи, които ще намерите при нас, можем да предложим и проектиране с CAD. С удоволствие ще Ви помогнем при проектирането на декорации за таван, сте ни, фасади, при облицовка на камини, коридори и други.

ФАСАДНИ ПРОФИЛИ И ОРНАМЕНТИ
Декоративните фасадни профили, предлагани от МАРИСАН са изработени от експандиран полистирол (EPS) с висока плътност и са защитени с повърхностен слой от полимерно покритие на циментова основа, което ги предпазва от стареене и им придава естествен вид. Благодарение на своята еластичност те не променят своите качества с времето. Монтажът им е лесен и безпроблемен към всички видове фасадни покрития, като не се изисква специфична и трудоемка подготовка на основата.

Поради ниското си тегло не се налага допълнително механично укрепване, а монтажа се извършва само с помощта на полимерно лепило. Могат да бъдат разкроявани на необходимата дължина и под желания ъгъл с обикновен ръчен инструмент за рязане, без разрушаване на повърхностния слой. Защитното полимерно покритие може да е боядисвано с обикновени фасадни бои в богата гама от цветове, в синхрон с основния цвят на фасадата и цялостната идея на сградата.Реклама