СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 6, 2013

Siemens разшири портфолиото си от IP видеокамери

По-бърз PTZ контрол, подобрена поддръжка на алармени събития и по-добра съвместимост с оборудване на други производители са само част от предимствата, предлагани от обновената гама IP видеокамери на Siemens. Всяка от тях вече поддържа най-новия ONVIF2 отворен мрежови протокол.

IP камерите са част от цялостното портфолио от HD продукти за видеонаблюдение на Siemens (корпусни камери, куполни, високоскоростни куполни и вандалоустойчиви модели). Високоскоростните куполни камери предлагат възможност за 18x, 28x или 36x zoom, а куполните и вандалоустойчивите камери са оборудвани с интегрирани варифокални лещи.

Корпусните камери са пригодени за монтаж на лещите по стандарт C/CS.

За да се осигури съвместимост между по-старите системи и най-съвременната IP-комуникация, всички модели имат аналогов BNC видео-изход в допълнение към IP връзката. Специален алгоритъм за откриване на движение задейства алармен сигнал, който се прехвърля чрез мрежата към съвместими устройства, като напр. гамата от хибридни видеорекордери Vectis (HVRs) от Siemens.

Видеокамерите поддържат три стандарта за кодиране/компресиране на данните - H.264, MPEG-4 и MJPEG, което ги прави съвместими с всички съвременни инсталации за видеонаблюдение.

В допълнение, поддръжката на H.264 кодек прави тези камери съвместими и с бъдещи устройства. ONVIF2 гарантира оперативната съвместимост с други продукти в мрежата.

IP камерите предлагат дневен/нощен режим на заснемане с висококачествени цветни образи при ярка светлина, както и ясни, отчетливи черно-бели изображения при слаба осветеност.

Много от моделите имат широк динамичен обхват (WDR) и възпроизвеждат висококонтрастни изображения дори и в трудни, бързо променящи се условия на осветеност.

За проектантите са достъпни специализирани ръководства за планиране, включващи калкулатори на капацитета за предаване на данни и необходимото пространство за запис.

Въз основа на желания брой кадри в секунда, резолюцията и метода на кодиране, тези инструменти могат да бъдат използвани за точното определяне на хардуерните изисквания на дадена инсталация по време на планирането.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини