СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 6, 2013

Z&M Private Co отново бе генерален спонсор на Международен Технически панаир в Пловдив

Z&M Private Co отново бе генерален спонсор на Международен Технически панаир в Пловдив

За втора поредна година Z&M Private Co. бe официален партньор и генерален спонсор на 69-тото издание на Международен Технически панаир в Пловдив, което е предизвикателство фирмата отново да се бори за приза „най-добър дизайн на панаирна експозиция”.

Z&M се представи като един от най-големите изложители на панаира, на открита площ от над 1000m3, с голяма част от гамата на японския гигант Hitachi в класа средно габаритна строителна, кариерна и пътна техника.

Минните машини на Hitachi също бяха представени от 52-тонния верижен багер Zaxis 520 LCH, с двигател Isuzu (350кс) и обратна лопата 3.0m3 и от 5 кубиковия колесен товарач ZW 330 с двигател Cummins (325кс) и собствено тегло 27 тона.

От средногабаритната техника се акцентира на 4 кубиковите колесни товарачи ZW 310 (23 тона, 290кс), както и на 47-тонните и 35-тонни верижни багери Zaxis 470 и Zaxis 350 съоръжени респективно с обратни лопати от 2.5m3 и 1.8m3, подходящи за работа както в строителството, така и при по-тежки „кариерни” условия.

От „типичните” строителни машини бяха изложени моделите Zaxis 210 (1.2m3,20т) и Zaxis 250 (1.5m3, 26т), както и колесните товарачи ZW 220 (3.1m3) и колесните багери Zaxis 190W (0.8m3, 18.5 тона).

Багерите и челните товарачи Hitachi се отличават с комфортна и безопасна работна обстановка, подобрена видимост и множество лесни за употреба функции.

Херметическата кабина предотвратява влизането на прах и защитава работника от възможни рискове на работното място, а електронната система за контрол на въздуха позволява да се наглася температурата в кабината, за да е още по-комфортна работната среда.

Мултифункционалният 7-инчов LCD монитор осигурява множество полезна техническа информация, включително ясна индикация за състоянието на машината и настройките – като броя на часовете, през които е бил използван чук и кога трябва да бъдат сменени хидравличното масло и филтър.

Напълно нагласяща се седалка с въздушно окачване абсорбира повече вибрации в нормална работна обстановка, за да се намали умората на работника. Тя има и затопляща постелка, за да се повиши удобството при студено време.

Hitachi пренасят изпълнението на последните стандарти на вредните емисии на друго ниво. Разработването на новата гама Zaxis-5 е събрало множество природосъобразни функции, като акцентът е определено върху производителността.

По този начин тя става еталон за цялостната ефективност на работа, както и за незабавна възвращаемост на инвестициите.

Hitachi е отдаден на постоянното развитие на своите продукти, особено тези за употреба в градски работни обекти.

Поради това гамата Zaxis-5 е символ на това обвързване за минимизирането на въздействието на строителните машини върху околната среда в съответствие с Етап IIIB за Контрол на Вредните Емисии на ЕС.

Мощният от ново поколение, отговарящ на Етап IIIB двигател, осигурява по-голяма производителност с невероятна ефективност на горивото и е снабден с изпипани контролни уреди във всичките му съставни части.

Една от опазващите околната среда функции на новия багер Zaxis-5 е филтърът на шумозаглушителя, което помага за намаляването на вредните емисии, като се улавят веществата, замърсяващи въздуха. Те се изгарят автоматично, благодарение на оксидиращ катализатор и контрол на температурата на ауспуха.

Освен флотилията на Hitachi, Z&M представи на откритата си площ и експонати на Paus (подземни товарачи и камиони ) и Dieci ( телехендлери ), както и новите за фирмата продукти в строителния бранш – грейдери и багер-товарачи.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини