СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 6, 2013

Новият Volvo FH е камион на годината за 2014

Новият Volvo FH е камион на годината за 2014

Volvo FH беше избран за камион на годината от водещи журналисти от транспортния сектор, представители на 25 издания от цяла Европа. Отличието бе връчено на президента на Volvo Trucks - Клас Нилсон по време на изложението Comtrans в Москва на 9 септември вечерта.

Година след атрактивното си представяне новият Volvo FH успя да впечатли журито на международния конкурс Truck of the Year, което безспорно го обяви за свой фаворит за 2014 г. Volvo FH печели престижното отличие за трети път, като предишните награди са за 1994 г. и 2000 г.

„Volvo Trucks представи напълно нов товарен автомобил - иновативна кабина, високотехнологични компоненти на силовата линия и адекватни решения за поддръжка. Това го превърна в пример за автомобилната индустрия“, коментира председателят на международното жури Джаненрико Грифини.

Новата серия Volvo FH фокусира вниманието си върху водача, както и върху подобряването на рентабилността на транспортните компании. Въведени са иновации във всички ключови области - икономия на гориво, ергономичност, управление, активна и пасивна безопасност.

“Тази награда е чест за нас. Когато представихме новия Volvo FH през септември 2012 г., казахме, че с този модел ще надхвърлим възможностите си по отношение на това, което може да предложи един премиум автомобил. Отличието „Камион на годината” доказа, че сме спазили това обещание”, каза Клас Нилсон, президент на Volvo Turcks.

Накратко за новия Volvo FH: Volvo FH се предлага с 13 и 16-литрови Евро 6 двигатели; I-See технологията може да намали разхода на гориво с до 5% гориво. Тя запаметява топографията на пътя и оптимизира смяната на предавките, скоростта и помощното спиране; Подобренията в шасито и възможността за избор на независимо предно окачване поставят управлението на изключително високо ниво; Оптимизирана е позицията при шофиране, чрез повишаване на гъвкавостта и добавянето на различни предимства – напр. воланът разполага с нова функция за регулиране, която щади врата на водача и която се предлага за първи път в транспортната индустрия; Повишена е и видимостта на пътя чрез увеличаване на използваемата зона на прозорците и иновативен дизайн на огледалата за обратно виждане; По-правите А-колони добавят един кубичен метър пространство в кабината; Въведена е нова технология за дистанционно наблюдение на износване на компонентите, както и цялостното състояние на товарния автомобил, с която Volvo FH обещава максимален пробег.

Автомобилното изложение Com­trans е специализирано в областта на товарните автомобили. През тази година руският автосалон е едно от най-значимите събития по рода си в Европа, тъй като за първи път в историята му там бяха връчени най-престижните награди в бранша - International Truck of the Year и International Van of the Year.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини