СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 6, 2013

Стъклена минерална вата с ECOSE TECHNOLOGY - нова генерация минерална вата!

Стъклена минерална вата с ECOSE TECHNOLOGY - нова генерация минерална вата!

Кнауф Инсулейшън е компания, която се стреми да постигне във всички аспекти на своята дейност все по-високи нива на устойчивост и грижи за околната среда. Един от резултатите е революционна технология за производството на стъклена минерална вата с ECOSE technology, което прави Кнауф Инсулейшън уникален сред производителите на минерална вата.

ECOSE technology е революционна, нова технология, без формалдехид в свързващите вещества, създадена от бързообновяващи се органични вещества, вместо химически вещества на петролна основа. Тя използва по-малко енергия в процеса на производството и опазва околната среда. ECOSE Technology е разработена предимно за производство на изолации от стъклена минерална вата, но предлага и потенциални предимства за други продукти, където замяната на свързващите вещества би била от полза. В резултат на това ECOSE technology на Кнауф Инсулейшън получи престижни сертификати като Eurofins Indoor Comfort Gold, Blue Angel и др.

Защо това е важно за бъдещия потребител на минерална вата с Ecose technology?

За изпълнители: новата генерация Кнауф Инсулейшън стъклена вата с ECOSE technology има следните предимства по отношение на традиционната стъклена вата: по-приятна е за работа, по-мека при допир, по-малко щипе, без мирис, лесна е за рязане.

За клиентите - потребители на помещението, където е използвана минерална вата с ECOSE technology има следните ползи: подобрено качество на въздуха в помещението, повишена устойчивост на сградата, намалено отрицателното въздействие върху околната среда чрез намаляване на енергията за производство на свързващите вещества.

Това са убедителни аргументи, защо стъклената минерална вата с ECOSE technology е подходящият избор за изолация в обектите. „Изолация”, защото първата асоциация за минерална вата е топлоизолация, но с използването на минерална вата с ECOSE technology получаваме много повече: звукоизолация, пожарозащита, намалени сметки за енергия, комфортен микроклимат.

Основни приложения на продуктите с ECOSE technology, които Кнауф Инсулейшън предлага на пазара „преградни стени” са: скатни покриви и тавани без отопление. Продуктите на Кнауф Инсулейшън с ECOSE technology имат естествено кафяв цвят - така лесно ще ги различите от другите стъклени вати, които имат традиционен жълт цвят.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини