СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 7, 2013

Hoval България реализира децентрализирано климатично решение в спортна зала в Пловдив

Hoval България реализира децентрализирано климатично решение в спортна зала в Пловдив

Hoval България реализира децентрализирано климатично решение в новооткритата спортна зала в гр. Пловдив. Основната концепция на Hoval за осигуряване на оптимален микроклимат в голямо еднообемно помещение, като това, се състои от децентрализирани отоплителни апарати на рециркулационен въздух. Тук решението е изпълнено с топловъздушен апарат тип TopVent® DHV9/B. Монтирането на един такъв апарат е достатъчно, за да покрие отоплителна площ до 900м2 и рециркулиран въздух до 8700 м3/ч. Интегрираният дифузор Air-Injector разпределя и завихря въздуха, така че да може да свали ефективно топлия въздух от 4 до 25 метра, със скорост до 0,2м/с, без да се образува течение. За тази цел е използван интегриран контролер на управление. С иновативната си функция за подаване на въздуха, дифузорът регулира ъгъла на въздушния поток. Стратифицакията на температурата в залата е ограничена до 2оС, което пести енергия в резултат на ниската температурна разлика между пода и тавана. Апаратът е окомплектован със задвижка за AirInjector, шумозаглушаване на подаването, шумозаглушител на рециркулацията, контролер EasyTronic®.

Hoval TopVent® апаратът бе монтиран бързо и лесно, благодарение на компактния си дизайн, ниското му тегло, както и липсата на необходимост от въздуховоди и дълги тръбни мрежи. Апаратът бе монтиран на тавана на сградата, той се достави готов за свързване, изцяло сглобен и предварително окабелен. По този начин монтажната фирмата (Аеро концепт Пловдив) редуцира разходите и необходимото време за инсталация.

Децентрализираната климатична система много лесно намира приложение в спортните зали. В момента в България се проектират и строят общо около 28 спортни зали, като в 12 от тях продуктите на Hoval са намерили приложение. Това към момента е и акцентът в работата на фирмата.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини