СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 7, 2013

ISEO ANTIGERM от Интеза

ISEO ANTIGERM от Интеза

Според изискванията на Наредба № Iз-1971 от 2009 г. за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар всички евакуационни врати на обществени сгради трябва да бъдат снабдени с антипаник устройства, тъй като има ситуации, при които е важно хората да бъдат евакуирани изключително бързо. Заключващите устройства тип “антипаник“ са предназначени за бърз, лесен и безавариен изход от затворени помещения, където се предполага струпването на множество хора в случаи на авария, пожар или друго бедствие.

Във връзка с тази необходимост Интеза предлага висококачествени антипаник устройства – разработени, тествани и сертифицирани според Европейските норми за пожарна и аварийна безопасност EN 1125:2008. Антипаник бравата IDEA BASE на италианския производител ISEO дава удобно и лесно решение за инсталиране на паник устройства на еднокрили и двукрили врати.

С постоянния си стремеж за постигане на сигурност и безопасност, компанията ISEO реши да приложи и антибактериална защита ANTIGERM към продуктите, които се използват на обществени места, където хигиената и опазването на здравето са основни изисквания.

По този начин антипаник функцията е допълнена и с антибактериална защита. Това прави бравата с INTIGERM покритие идеално решение за болници, клиники, училища, детски градини, заведения за хранене и др.

Антибактериалната обработка е перманентна и не изисква допълнителна поддръжка. Постоянното отделяне на сребърни йони осигурява ефективна антибактериална защита през целия живот на продукта, дори и при случай на поява на драскотини по повърхността.

ISEO ANTIGERM от Интеза е иновация и надеждност без допълнителни разходи за потребителите, дава гаранция за сигурност, безопасност и хигиена.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини