СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 7, 2013

Проведе се ежегодният съвместен семинар на фирма ММС Инк и Дайкин

Проведе се ежегодният съвместен семинар на фирма ММС Инк и Дайкин

На 23.11.2013 г. в Златни пясъци фирма ММС Инк. – Варна проведе ежегодния есенен семинар за своите партньори-дистрибутори на климатична техника Дайкин.

От деситилетия със своята последователна изследователска дейност, иновативна технология и коректност Дайкин стана номер 1 в Япония и Европа като най-прогресивният производител на климатична техника.

От Daikin Airconditioning Central Europe - Виена за семинара пристигнаха Изпълнителният дректор Мартин Крутц, Михаел Хаас – търговски мениджър за България и специалисти-лектори.

Чрез филми и лекции те запознаха присъстващите с последните новости от производството на фирмата, илюстриращи високотехнологични решения.

Отново стана дума за представената преди година четвърто поколение VRV IV.

Термопомпата въздух-въздух на Daikin - VRV IV с променлива температура на хладилния агент и автоматична настройка на температурите на кондензация и изпарение, съобразно реалните енергийни нужди, повиши ефективността на системата до 25%.

През септември й бе присъдена наградата Plus X за 2013 година, побеждавайки в четирите категории, а именно новаторство, високо качество, функционалност и грижа за околната среда. От десет години наградата Plus X, която е водеща за новаторство в областта на технологиите, спорт и стил на живот, удостоява значими продукти, притежаващи качества, отличаващи ги значително от конкуренцията.

От април 2013 г. на пазара е новият нискотемпературен хидравличен модул на Дайкин за последното поколение термопомпи VRV. Вътрешното тяло на нискотемпературния хидравличен модул е проектирано специално да работи с VRV IV и е единствената независима от времето VRV система на пазара в момента.

Сега, с помощта на новия нискотемпературен хидравличен модул, системата осигурява високоефективно пространствено отопление и охлаждане – дори за площи с високи тавани и стъклени фасади, например рецепции.

Нискотемпературният хидравличен модул доставя вода от 50°С до 450°С без необходимост от електрическо отопление, предназначен за употреба в подово отопление и охлаждане, въздухообработващи климатични камери и нискотемпературни радиатори, правейки го идеален за ново строителство и проекти по обновяване. Той има супер широк работен обхват за отопление и охлаждане, от –200°С до +430°С външна температура, което го прави подходящ за всички Европейски държави.

Бяха представени новостите при познатия ни климатик Ururu Sarara, който освен отопление/охлаждане осигурява овлажняване/изсушаване на въздуха, съчетавайки в себе си и функциите на въздухоочистител (филтриране на въздуха от груби частици прах, фин филтър Flash Streamer и дезодориращ филтър).

С подобрен дизайн, постоянно самопочистване на филтрите, водещо до намаляване приблизително с 25% на консумацията, той работи с новия фреон R32, има най-висок коефициент на ефективност в сравнение с конкуренцията и е на пазара от ноември 2013.

Термопомпата въздух-вода Altherma e с нови модели: Геотермална термопомпа вода-вода за сондажи; Алтерма-хибрид, съчетаваща газов котел и термопомпа.

От създаването си фирма MMС Инк е фокусирана върху внедряване на иновативни решения в областта на климатична, вентилационна и отоплителна техника. Фирмата е един от първите официални дистрибутори на Daikin за България.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини