СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 7, 2013

Нискотемпературен хидравличен модул за VRV от Daikin

Daikin пусна на пазара новия нискотемпературен хидравличен модул за последното поколение термопомпи VRV. Вътрешното тяло на нискотемпературния хидравличен модул е проектирано специално да работи с VRV IV, последното поколение VRV и е единствената независима от времето VRV система на пазара в момента.

VRV IV вече предлага високоефективен климатичен контрол. Нискотемпературният хидравличен модул доставя вода от 50°С до 450°С без необходимост от електрическо отопление, предназначен за употреба в подово отопление и охлаждане, въздухообработващи климатични камери и нискотемпературни радиатори, правейки го идеален за ново строителство и проекти по обновяване. Той има супер широк работен обхват за отопление и охлаждане, от –200°С до +430°С външна температура.

Хидравличният модул за стенен монтаж е стилен и компактен, с преден достъп и намалени луфтове, което го прави лесен за монтаж, употреба и поддръжка. Дизайнът на системата е изчистен, монтирането е опростено, тъй като всички компоненти от водния кръг са напълно интегрирани в хидравличния модул, което също дава директен контрол върху температурата на горещата вода.

Термопомпата VRV IV на Daikin притежава три революционни иновации: променлива температура на хладилния агент, непрекъснато отопление по време на размразяване и VRV конфигуратор за опростена употреба и обслужване.

Технологията за променлива температура на хладилния агент позволява на монтажниците да настройват системата като използват предварително зададени настройки. В автоматичен режим, системата е конфигурирана за висока ефективност през годината, позволявайки бързо реагиране през най-горещите дни, междувременно осигурявайки комфорт през цялото време. Тази технология е способна да достави 28% увеличение на сезонната ефективност. Непрекъснатото отопление по време на размразяване поставя нов стандарт в комфорта, правейки VRV IV една от най-добрите отоплителни системи на пазара с възобновяеми източници на енергия. Непрекъснатото отопление окончателно преодолява всички недостатъци на термопомпата, защото тя продължава да осигурява непрекъснат комфорт, дори и когато е в режим на размразяване.

За повече информация относно пълната гама продукти на Daikin, моля посетете www.daikin.bg.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини