СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 1, 2014

Фирма Гласко участва с нови продукти в няколко проекта

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерство на икономиката и енергетиката връчи годишните награди „Конкурентна България“ 2013 за най-успешен проект по ОП „Конкурентоспособност“. В категорията „Изявен социален ефект“ бяха номинирани 5 фирми, като наградата за най-успешен проект получи Гласко.

Следвайки стремежа си за постоянно развитие, учене и посрещане на предизвикателства, през 2012 г., с помощта на оперативна програма „Конкурентоспособност“, Гласко закупува висококачествена линия за рязане на стъкло и автоматична линия за производство на стъклопакети, като допълнение към съществуващите машини за обработка на стъкло, като кантиране, фасетиране, огъване, емайлиране, ситопечат и закаляване.

След реализирането на проекта, Гласко вече е една от малкото фирми, които притежават преса за автоматично пълнене на стъклопакети с газ.

По този начин фирмата отговаря адекватно на увеличаващите се нужди на пазара и търсенето на изделия от стъкло с висока безопасност, сигурност, издръжливост и енергийна ефективност. Предлага специални стъклопакети със закалени стъкла и с меко покритие, стъклопакети с триплекс и всички стандартни видове стъклопакети.

Гласко притежава високотехнологична и производителна пещ за закаляване и HST, които заедно са конкурентно предимство, позволяващо производството на нови продукти. По този начин новата производствена модернизация позволява на фирмата да участва като партньор в иновативни проекти и проекти за високо строителство.

Инвестицията е част от дългосрочната визия на компанията за нейното стабилно и устойчиво развитие.

С модернизирането и дооборудването на същестуващите производствени технологии се създават необходимите условия за реализиране в перспектива на нови инвестиции и развитие на нови продукти.

В резултат на този голям инвестиционен проект, Гласко приключи успешно участието си в няколко значими проектa: Бизнес – сграда на бул. Бъкстон - София (закалени стъкла и обработка на ниско емисиен триплекс 3.3.1); SKY TOWER – 37-етажна офис сграда в Букурещ(закалени стъкла с меко покритие, емайлиране, ситопечат, HST); беше партньор в изграждането на първата в страната плюсово-енергийна пасивна къща, в партньорство със Студио АРХЕ.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини