СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 1, 2014

Light + Building 2014 ще се проведе от 30-ти март до 4-ти април във Франкфурт

Light + Building 2014 ще се проведе от 30-ти март до 4-ти април във Франкфурт

„Навътре в технологиите за цял живот – най-добрата енергия е неизразходената енергия” е мотото на предстоящото изложение Light + Building 2014, което ще се проведе от 30-ти март до 4-ти април 2014 г. във Франкфурт, Германия.

На 5-ти декември 2013 г. във Виена, Австрия се организира пресконференция, посветена на Light + Building 2014. На пресконференцията присъстваха журналисти от специализирани медии от Централна и Източна Европа.

Г-жа Мария Хаселман, Търговски директор на панаира, представи данни от последното издание на изложението и сподели пред гостите очакванията на организаторите за Light + Building 2014.

В отговор на нуждите на пазара Франкфуртски панаир непрекъснато развива Light + Building, като разширява полето от предлагани продукти и услуги в сферите на сградната автоматизация, иновативни решения за измерване, регулация и контрол, комфорт и икономическа ефективност.

„Разходът на енергия може да бъде значително намален чрез използването на иновативни и пригодени за особеностите на съвременния пазар технологии. Внедрени в „живота” на интелигентните сгради, тези технологии се превръщат в ключа към устойчивото енергийно развитие и ефективност. А как реално се случва всичко това може да бъде видяно на изложението Light + Building 2014” - коментира г-н Волфганг Марцин, президент и главен изпълнителен директор на Франкфуртски панаир.

Реакцията на Light + Building 2014 в отговор на изключително динамичния характер на сектора едва ли може да бъде по-успешна. Поради високия ръст в търсенето на LED решения, както от страна на изложители, така и на посетители, за първи път тази година за представяне на новостите в LED технологиите е предвидена цяла изложбена зала, а 95% от изложбените площи вече са резервирани, участниците – регистрирали се.

Един от аспектите на Light + Building 2014 ще се фокусира върху възможностите за пестене на енергия. Обмяната на идеи и опит в областта на енергоефективните решения за сградни системи и електроинсталации, инсталационната и мрежова техника, както и дизайнерски изработените електроинсталации, продължават да бъдат неизменна част от панаира.

Building Performance Congress – един от основните елементи в програмата, акцентира върху актуалното развитие в областите осветление, електротехника и сградна автоматизация.

Ролята на светлината и ефекта й върху хората, тяхното здраве и работа, също ще бъде сред темите, на които е отредено специално внимание.

Друг хайлайт е Luminale – светлинно вечерно шоу в панаирното градче, което впечатлява посетителите със светлинни постановки.

Приблизително 2300 компании ще представят последните си продукти и иновации за осветление, електричество, сградна автоматизация и специализиран софтуер на обща площ 240 000 кв. метра. Българските фирми, които ще представят своите продукти и решения на Light + Building 2014 във Франкфурт, са: Електростарт, Елмарк Индъстрис, Габровски, Марели, Окта Лайт и Неон ЕК.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини