СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 3, 2014

Топлоизолационна система ТЕРМОФЛЕКС® RAPID

Топлоизолационна система ТЕРМОФЛЕКС® RAPID

ТЕРМОФЛЕКС® RAPID е високотехнологична топлоизолационна система за експресно монтиране на топлоизолационния слой. Отличава се с извънредно голяма ефективност и сигурност. Уникалните предимства, които тя предоставя при монтаж, както и отличните системни характеристики, които притежава, я превръщат в една извънредно рационална премиум топлоизолационна система.

Системата е изпълнена с плочи от фасаден полистирен (обикновен или графитен EPS) или от твърда полиуретанова пяна (PUR). Специалното нискоекспандиращо лепило-пяна предотвратява разместването на плочите и позволява лесно и съвсем точно нивелиране и фиксиране. То позволява работа на ниски температури и е устойчиво на влажност. Втвърдява се бързо, спомагайки по този начин за експресното завършване на работния процес. Приблизително 2 часа след залепването плочите могат да се фиксират с дюбели и в рамките още на същия ден може да се положи армирана шпакловка.

ТЕРМОФЛЕКС® RAPID е изключително устойчива на стареене, на атмосферни влияния и на напукване. При правилно полагане гарантира удължен живот на фасадата, нейната хидрофобност и механична защита. Елиминира образуването на обичайните термомостове във фугите между плочите, характерни при лепилата на минерална основа.

Системата е с отлични топлоизолационни характеристики във всички сезони и предпазва помещенията от изстудяване през зимата и от прегряване през лятото, спестявайки до 60-70% от разходите за отопление и охлаждане. Тя е паропропусклива и спомага за здравословния микроклимат в сградата, позволявайки на конструкцията да „диша“, като по този начин ефективно подпомага предотвратяването на натрупване на конденз и образуване на мухъл, както в нея, така и в помещенията.

Системата за тониране ENERGY IN COLORS предлага множество варианти за индивидуално оформяне на финишното покритие на топлоизолационната система в цвят и структура, давайки възможност за избор от повече от 1960 цвята и 5 структури на декоративни мазилки.

ТЕРМОФЛЕКС® RAPID е изпитана и сертифицирана по действащите европейски норми.

Области на приложение
ТЕРМОФЛЕКС® RAPID е перфектната система за топлоизолиране на нови и стари постройки (с височина до 25m), както и на пасивни и нискоенергийни сгради. Препоръчва се на места, при които системата трябва да бъде положена експресно. Особено е подходяща за региони с големи температурни амплитуди и висока влажност на въздуха – където монтажните работи трябва да приключат за извънредно кратък срок)

Свойства:
експресен монтаж (може да се шпаклова 2 часа след залепване на плочите); високотехнологична премиум типлоизолационна система с много голяма сигурност; вградена защита срещу мухъл и плесени; устойчива на механични натоварвания; възможно е полагане на системата при ниски температури и голяма влажност; паропропусклива и позволява „дишането“на конструкцията; устойчива на замърсяване и стареене; сертифицирана система с гаранция до 10 години.

Компоненти
ТЕРМОФЛЕКС® EPS или ТЕРАПОР® EPS - топлоизолационни плочи от експандиран полистирен (EPS) за топлинно изолиране на сгради; ТЕРМОФЛЕКС® PU CONTACT - универсално полиуретаново лепило с нисък коефициент на разширение, за бързо монтиране и фиксиране на топлоизолационни плоскости от EPS, XPS и PUR; ПЛАСТМАСОВИ ДЮБЕЛИ - набивни дюбели за механично закрепване на плочи от EPS и XPS; АРМИРАЩА СТЪКЛОТЕСТИЛНА МРЕЖА - алкалоустойчива мрежа от стъкловлакна за изработка на армиран шпакловъчен слой в топлоизолационни системи и саниране на пукнатини по фасадни повърхности); ТЕРМОФЛЕКС® ШПАКЛОВКА ЗА EPS/XPS - строителен разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от експандиран (EPS) и екструдиран (XPS) полистирен при топлинно изолиране на сгради; ТЕРМОФЛЕКС® COLOUR PRIMER - оцветен паропропусклив грунд, проникващ в основата и подобряващ сцеплението, преди полагане на мазилки и боядисване на фасади; ТЕРМОФЛЕКС® PRO - готова за нанасяне оцветена пастообразна мазилка за тънкослойни защитни и декоративни покрития с влачена или драскана структура; РЪБООХРАНИТЕЛНИ, ВОДООТКАПВАЩИ И УПЛЪТНИТЕЛНИ ПРОФИЛИ И АКСЕСОАРИ ЗА ТИС - за водоплътно оформяне и армиране на краищата на топлоизолационни системи при ръбовете, ъгли, около прозорци, врати и др. и техният контакт с други елементи; ЦОКЪЛНИ ПРОФИЛИ И ЕЛЕМЕНТИ - аксесоари за прецизно и сигурно оформяне на цокъла и неговото интегриране в топлоизолационна система.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини