СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 4, 2014

Мултимедийна група предлага едни от най-модерните продукти в системите за сигурност

Разговор с инж. Росен Нацков, Управител на Мултимедийна група

Мултимедийна група предлага едни от най-модерните продукти в системите за сигурност

Инж. Нацков, представете на читателите на Списание СТРОИТЕЛИ Мултимедийна група (MMG).
Мултимедийна група е на пазара от 1996 година. От 2001 година сме представители на немската фирма Mobotix, която е лидер в производството на IP камери.

Като представители на тази водеща фирма, ние предлагаме едни от най-продаваните модели в целия свят. Концепцията на фирмата е изключително нова, модерна, бих казал единствена по рода си, и позволява използването на много иновативни технологии за охрана, наблюдение и оповестяване. Освен това, системите може да се внедрят и за автоматизация на дома или офиса.

Предлагаме продуктите си на много благоприятни цени както за самото закупуване на конкретния продукт, така и като цени за последваща поддръжка.

Разкажете повече за новите продукти и системи в гамата Ви? С какво се отличават?
Имаме няколко нови неща. От декември миналата година Mobotix имплементира в камерите си софтуер, който анализира и разпознава движението. Това нововъведение е изключително подходящо за видеопериметрови охрани, тъй като дава възможност да се избягват фалшиви сработвания, предизвиквани например от движение на клоните на дърветата, снеговалеж и други климатични въздействия.

Новият софтуер за видео управление MxMultiViewer е изцяло нова разработка за компютърни системи Mac/Linux, фокусиран върху лесното и интуитивно обслужване. Голямата сила на обхватния MxMultiViewer е в автоматичната конфигурация. Така за няколко минути, без браузър и друг софтуер, може да се пусне в експлоатация цяла мрежа от камери и домофони.

Друга новост в гамата на Mobotix е новата термо камера, която е уникална с това, че има възможност да се вгради термообектив или оптичен обектив, с което се постигат много съвършени охранителни възможности.

Какво може да споделите с чиатетлите ни по отношение на бъдещи планове за фирмено развитие, предвид настоящите тенденции на пазара?
Аз съм на мнение, че пазарът се развива много благоприятно.

Какво имам предвид, като казвам това – потребителите започнаха да осъзнават, че евтините продукти са всъщност само харчене на пари, и че новите технологии не са някакво скъпо удоволствие. Все повече хора възприемат идеята, че внедрявайки новата технология, е възможно със същите, или по-малко пари, да се постигат много по-добри, много по-пълноценни решения. И най-важното – много стабилни решения, каквито са необходими, когато говорим за сигурност.

Смятам, че и ние имаме някакъв принос в това, тъй като от миналата година извършваме безплатни обучения на хора, които биха искали да са по-добре запознати със световните тенденции. Аз съм сертифициран лектор на Mobotix, и на база на разработена програма, извършваме тези обучения.



MMG

София 1404, бул. Гоце Делчев 115
тел.:02/ 9179212
факс:02/ 9179210