СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 4, 2014

Стремим се Омния Контракторс да бъде разпознаваема като надежден партньор

Разговор с г-н Радослав Иванов, Управител на Омния Контракторс

Стремим се Омния Контракторс да бъде разпознаваема като надежден партньор

Г-н Иванов, в началото на нашия разговор, бихте ли представили фирма Омния Контракторс и основния Ви предмет на дейност?
Омния Контракторс е изключително амбициозна компания. Като силно мотивиран екип от професионалисти имаме за цел да изградим компания, която всеки да може да разпознае като надежден партньор. Ние сме концентрирали нашето развитие в проектиране и изграждане на високотехнологични отоплителни и климатични системи, при които водеща роля е енергийната ефективност и нулевото влияние върху околната среда.

Предлагаме на нашите клиенти термопомпени системи от най-висок клас на Австрийската компания OCHSNER.

Разкажете повече за предлаганите от Вас услуги? В кои сфери и с какви решения можете да бъдете полезни?
Услугите, които предлагаме на нашите клиенти, се делят на няколко основни като:

Консултиране - Това може би е най-важната стъпка, която не бива да бъде подценявана. Тук обикновено се вземат най-важните решения и се очертават основните аспекти, за да могат нашите клиенти да получат най-ефективната и надеждна отоплителна, климатична, или вентилационната система. За правилното ориентиране ние използваме специализирани софтуери за моделиране на нашите системи, които много точно да симулират бъдеща работа на една високотехнологична инсталация.

Проектиране - Важен аспект, който превръща добрата идея от фаза консултиране в реално изпълним проект, отгаварящ на всички европейски стандарти.

Реализация - Според много хора това е най-важният етап от изграждане на една надеждна и ефективна система. Аз обаче смятам, че при качествено планиране, подбор на материали от най-висок клас и обучени специалисти, които да извършат качествен монтаж, този етап е един от най-гладко протичащите. Разбира се ако са налице всички други фактори.

Гаранционна и извън гаранционна поддръжка - Това може би е най-важният фактор, на който трябва да се обръща изключително внимание, защото гарантирането на спокойствието и комфортта на нашите клиенти е сигурен акредитив за бъдещи успехи.

За читателите на Списание СТРОИТЕЛИ ще бъде интересно да научат повече за проектите, където сте взели участие. Бихте ли споделили за някои от тях и вложените системи?
Да, разбира се.

Ние се гордеем с всичките си проекти, но ще акцентираме само на няколко:

Къщата с дървото – модерна геотермална термопомпена система за отопление, битова гореща вода и пасивно охлаждане; Къща в Панчерево – термопомпена система за отопление и активно охлаждане, реализирана с високотехнологична, нискошумова въздушна термопомпа. Независима термопомпена система за битова гореща вода; Къща в Симеоново – геотермална термопомпена система с интегрирана соларна система, за отопление, пасивно охлаждане и битова гореща вода.

Какво Ви предстои в близък план? Как бихте искали да продължите развитието си?
В близък план? Завършване на доста отговорни проекти, които сме започнали.

Нашето развитие до голяма степен е свързано с развитието на държавата като цяло. Ние сме насочили нашето развитие в сегмент, който има изключителен потенциал. Повишаване на енергийната ефективност, намаляване на експлоатационните разходи за отопление и климатизация, опазване на природата чиста от вредни газове са фактори, които не могат да не привличат интерес, но за да бъда максимално искрен, всичко това има и доста висока цена.

Искам за в бъдеще все повече хора да имат възможността да взимат важните решения при изграждането на новия си дом или ремонтиране на вече съществуващ, водейки се не само от фактора цена, а мислейки за бъдещето. Спестяванията от нашите разходи за енергия могат да бъдат в много случаи една изключителна инвестиция в бъдещето.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини