СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 5, 2014

АББ откри нова производствена база в България

АББ откри нова производствена база в България

На 18 юни 2014 г. АББ откри нов завод за производство на продукти ниско и средно напрежение.

Новата производствена база е разположена в град Раковски, на около 25 километра североизточно от втория по големина град в България – Пловдив, и се очаква да има около 600 работни места, когато заработи с пълен капацитет. Заводът е част от инвестиция на стойност 23 млн. долара, предназначени за разширяване на производствения капацитет с цел обслужване на нарастващото търсене в Европа и Азия, и ще произвежда продукти за управление ниско напрежение и енергийни продукти средно напрежение.

„Най-новата инвестиция на АББ тук, в Пловдив, е и резултат от положителния опит на компанията в България и вярата ни в потенциала от умения на хората“, сподели Екехард Нойрайтер, регионален мениджър на АББ в България. „Едновременно с това ние се радваме, че внасяме най-новия технологичен опит и разкриваме нови работни места в страната.“

Новият обект, покриващ площ от около 15 000 кв. м., е втората голяма инвестиция на зелено на АББ в района на Пловдив. Първата фабрика на зелено, произвеждаща продукти ниско напрежение, бе изградена през 2009 г. и към момента в нея работят над 1000 души.

Другите производствени бази на АББ в страната са разположени в Петрич – за продукти ниско напрежение, Севлиево – за продукти високо напрежение и трансформатори, както и сервизен център за турбокомпресори във Варна.

АББ е водещ производител на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. АББ Груп има свои компании в около 100 страни по света и разполага с близо 150 000 служители.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини