СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 5, 2014

Решения за фасадата от МАРИСАН

Решения за фасадата от МАРИСАН

При изпълнение на дадена фасада, потребителите все повече целят използването на продукти, съчетаващи в себе си качество и осигуряващи дълготраен, ефектен резултат. Поради тази причина, компанията МАРИСАН цели постоянно развитие, с цел подобрение на свойствата на нейните продукти и пълното удовлетворение на потребителските нужди.

ТЕРМОФЛЕКС® РЕЛЕФНА ФАСАДНА БОЯ е декоративна ролкова мазилка с изразена релефна структура. Има приложение при всички видове минерални основи - бетон, минерални мазилки, гипсокартон, бои и др. Препоръчва се при саниране на повърхности с фини пукнатини и осигурява на фасадата твърд, устойчив финиш. ТЕРМОФЛЕКС® СИЛИКОНОВА ФАСАДНА БОЯ е готова за нанасяне, цветна декоративна и защитна боя, на база силиконови смоли. Приложима е при всички видове минерални основи, бои и мазилки (стари и нови) от изкуствени смоли и полимери, и др. Покритието, направено с боята, гарантира устойчивост на атмосферни влияния, UV лъчи, температурни промени, промишлени газове и др.

Минералните (благородни) мазилки се произвеждат от естествени минерални суровини, а качествената им структура и надеждните свойства позволяват „дишане“ на фасадата. Имат дълготраен живот и издръжливост. Продуктът ТЕРМОФЛЕКС® СУХА МИНЕРАЛНА МАЗИЛКА е негорима благородна декоративна мазилка с висока паропропускливост. ТЕРМОФЛЕКС® СУХА МИНЕРАЛНА МАЗИЛКА придава на основата самопочивстващо свойство. Предназначена е за получаване на защитни декоративни покрития с влачена структура.

Пастообразните мазилки са готови за употреба продукти, включват в себе си силикатните мазилки, характеризиращи се с отлична пропускливост на водни пари, както и силно еластичните силиконови мазилки. Гамата от пастообразни мазилки се допълва от полимерните мазилки, притежаващи добри водоотблъскващи способности.

Силикатните мазилки са свързани на база калиево водно стъкло, органично подобрени посредством добавени изкуствени смоли. Този тип мазилки, предлагани от МАРИСАН, са обединени под марките ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID и ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE. Първата се характеризира със завидната си устойчивост на стареене, механични влияния и променливи атмосферни условия. Покритието, получено с продукта, осигурява отлична дълготрайност на цвета, като същевременно ограничава възникването на плесени и бактерии. Мазилката се свързва с основата, не само механично, но и химично, което гарантира изключително здрав и устойчив на напукване, финиш. ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE се характеризира с фина структура и осигурява покритие с детайлна и красива визия. Явява се чест избор при реновирането на паметници и места със специфичен архитектурен дизайн. Осигурява качествено защитно декоративно покритие и визия с антична, драскана структура като позволява полагане, както интериорно, така и екстериорно.

Силиконовите мазилки се отличават с изключителна еластичност, много висока паропропускливост, позволявайки така нареченото “дишане” на фасадата. Силиконовите мазилки са готови за нанасяне, представляват пастообразна смес, чието свързващо вещество е съставено от емулсии на силиконова смола. ТЕРМОФЛЕКС® PRO ELASTIC осигурява стабилност на цвета и позволява лесното поддържане чистотата на фасадите. Покритието от продукта е подходящо и като финишно, в градска среда – при фасади около натоварени градски площи. Силната издръжливост на механични въздействия прави ТЕРМОФЛЕКС® PRO ELASTIC подходяща за открити места.

Полимерни мазилки. Основните им предимства се крият във високата водоотблъскваща способност и устойчивостта на напуквания. Благодарение на своята висока еластичност, полимерните мазилки са подходящи като финишно покритие върху топлоизолационни системи, защото осигуряват поемането на температурно обусловените промени в топлоизолационните плочи. Продуктът ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH е мазилка с висока еластичност, ниска абсорбираща способност, добро сцепление към повърхността и механична устойчивост. Като свързващо вещество в нейната структура се използват меки акрилни полимери, позволяващи приложение върху топлоизолационни системи.

Фасадните бои и мазилки от МАРИСАН позволяват избор от над 1960 цвята, осигурен чрез системата за тониране ENERGY IN COLORS. Това позволява експериментиране с множество варианти за оформление на фасадата.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини