СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 6, 2014

Саморазливна замазка oт Кьостер

Саморазливна замазка oт Кьостер

Ремонтирането на подове изпълнява ключова роля в сферата на строителните ремонти. Грубите повърхности и неравности изискват направата на бързи, дълготрайни и икономични изравнителни замазки с гладка и твърда повърхност, които да влязат в експлоатация незабавно. Направата на саморазливни покрития се изисква също така и при подмяна на подовата настилка.

В допълнение към саморазливните замазки SL и SL Премиум Кьостер, специалистите на компанията са разработили уникалния продукт.

SL Флекс Кьостер – саморазливна замазка с изключително добра пластичност, която позволява полагането є дори върху стари дървени подове.

SL Флекс Кьостер е висококачествено покритие на минерална основа, предназначено за неравни интериорни повърхности, което може да бъде подлагано на натоварвания много скоро след своето полагане. Продуктът притежава отлични адхезионни свойства, особено спрямо гладки и плътни повърхности от рода на бетон, циментови замазки, дърво, стомана, облицовъчни плочки, мастик-асфалт. SL Флекс Кьостер се полага върху разнообразни субстрати и втвърдява в рамките на няколко часа. Втвърдява до равна, високоякостна повърхност, която позволява смяната на едно подово покритие с друго без да е необходимо демонтирането на стария под – напр. полагане на мокет или плочки върху стари дървени или теракотни подове. SL Флекс Кьостер е достатъчно пластичен, за да поеме движенията на дървените плоскости, както и високия локален натиск, предизвикан от мебелите или случайно изпуснати предмети. В същото време материалът стабилизира повърхността благодарение на високата си якост на огъване. В резултат на това подът претърпява по-малко деформации при натоварване и позволява полагането на последващи облицовъчни покрития, които при силно движение на повърхността неминуемо биха се увредили. SL Флекс Кьостер се приготвя и полага лесно с дебелина между 2 и 15mm, а в повърхностни депресии - до 30 мм. Покритието втвърдява бързо и не напуква. Излива се ръчно или с помпа, като запазва саморазливните си свойства и ниския си вискозитет в рамките на работното време на разтвора.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама