СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 6, 2014

Даниел Василев е новият шампион по ефективно шофиране на Renault Trucks

Даниел Василев е новият шампион по ефективно шофиране на Renault Trucks

Варненецът Даниел Василев, представител на фирма Транспрес, се класира първи на финала на състезанието по ефективно шофиране на Renault Trucks – Optifuel Challengе 2014. Той преодоля състезателното трасе с най-добро съотношение между разход на гориво и скорост, управлявайки товарен автомобил от новата гама Т на Renault Trucks.

Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис. У нас Optifuel Challengе се провежда за втори път, като право на участие в него имат всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C + Е. През 2014 г. участие в състезанието взеха 120 професионалисти от цялата страна, а квалификациите преминаха през 7 български града – Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и София. Партньори на Renault Trucks по пътя към големия финал бяха още Schmitz Cargobul и Voith.

„Предстои Даниел да представи страната ни на глобалния финал на Optifuel Challengе във Франция през октомври тази година. Преди това той заминава за Полша, където ще премине и допълнително обучение заедно с останалите победители от състезанията в страните от Централна и Източна Европа“, каза Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks. „Нашият финалист може да разчита напълно на всички характеристики на товарния автомобил от гама Т с подобрени двигател и мостове и нови функции на автоматизираната скоростна кутия и съм убеден, че те ще спомогнат за постигането на един добър резултат на големия финал”, допълни той.

Голямата награда за българския финалист в Optifuel Challenge е ваучер на стойност 1000 евро за продукти и услуги с марката Renault Trucks, а собственикът на компанията, в която работи, ще получи влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване за срок от 3 месеца. Втора и трета награда спечелиха двама състезатели от Габрово - Илия Минков за Илва, Илиана Йорданова и Кънчо Кънчев за Тайгър Булл.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини