СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 6, 2014

Металстрой АМС построи новата производствена база на ДФ Имобилиен

Металстрой АМС построи новата производствена база на ДФ Имобилиен

През юли Металстрой АМС отвори нови хоризонти за ДФ Имобилиен с откриването на новата производствена база за производство и преработка на перфорирана ламарина в Драгоман.

Фирма ДФ Имобилиен е дъщерна фирма на фамилната Дилингер Фабрик гелохтер Блехе от Дилинген/Заарланд, произвеждаща перфорирана ламарина и продукти от нея, като пазарът на произведените стоки е разположен в цяла Европа. През 2006 г. управлението на фирмата за България е възложено на г-н Франц-Йозеф Филипи, който и до днес успешно ръководи изграждането и разширяването на производството.

Металстрой АМС е Главен Проектант и Главен Изпълнител на базата, която е изградена върху парцел с площ около 18 500 кв.м. Тя се състои от: 1 500 кв.м. производствено хале, 500 кв.м. междинно хале - инструментална, 400 кв.м. административна сграда и 200 кв.м. къща за гости и съпътстващата към тях инфраструктура.

От няколко години фирмата работи и е последовател на идеята за зелени инициативи и екологичен бизнес. Това съвпадна с желанието и разбиранията на Инвеститора и по тази причина базата е замислена и изградена с много екологични решения по отношение на вода и енергия.

Чистата вода се добива от сондажен кладенец, а използваната вода от къщата, производствената и административната сграда се пречиства посредством вградена биосистема за рециклирането й, като отново влиза в употреба - една част се използва за поливане, а друга - обратно в санитарните възли. ОВ инсталацията в производственото хале е проектирана и изпълнена така, че да се използва излъчваната от машините топлина, което намалява значително разходите за отопление.

Изпълнени са редица сложни в конструктивно и технологично отношение задачи, такива като фундаментите за двете мощни преси, които са „сърцето” на производството.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини