СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 6, 2014

ХЕРЦ се стреми да покрие всяка сфера на приложение на полимерите

Разговор с г-н Ерол Халил, Управител на Херц България ООД

ХЕРЦ се стреми да покрие всяка сфера на приложение на полимерите

Г-н Халил, тази година компанията чества своя 50-годишен юбилей. Бихте ли разказали повече за развитието си през тези години? Кои са поводите Ви за гордост?
ХЕРЦ стъпва на пазара през 1936 г. в гр. Нойвийд, Германия като семейно предприятие за търговия с покривни материали. Но през 1964 г. прозирайки голямото бъдеще на пластмасите, собственикът Франц-Йозеф Херц, създава ХЕРЦ-Пластмасови и топлинни технологии. Гордост за нас е, че ХЕРЦ е един от пионерите в тази област. Предлаганият асортимент е изключително богат, част от артикулите се произвеждат в базите в Австрия, а други съвместно с партньори от Германия и Швейцария. Така ХЕРЦ се стреми да покрие всяка сфера на приложение на полимерите: хидроизолации, съдостроене, подови настилки, тръбопроводни инсталации, хидротехнически съоръжения, реклама, авторемонт, платнища, опаковъчна индустрия и др.

Какви са приоритетите в работата Ви и политиката, която следвате, за да се развивате успешно през тези години?
През по-скромните 9 години, откакто Херц-България ООД отстоява мястото си, политиката ни е да наложим съзнанието, че с професионалната техника, компромиси не трябва да се правят. Ние, от своя страна, сме с нагласата да търсим всички пътища за обслужване на клиента до окончателното решаване на проблема му. Особено внимание отделяме да бъде сервизното обслужване на ниво. За да се гарантира качеството и надеждността на крайния продукт, залагаме на още нещо: инструктаж, консултации, обучение на персонала, работещ с техниката. Със стъпването си в България ХЕРЦ оборудва безвъзмездно „Център за обучение на заварчици на пластмаса” към Института по заваряване. Смятаме, че единственият начин да се отличаваме и да ни търсят, е да не пренебрегваме нито една страна от тази политика на комплексно обслужване.

Представете на читателите на Списание СТРОИТЕЛИ някои от новите продукти в гамата Ви и приложението, което имат? В този ред на мисли, какво значение отдавате на иновациите в сектора?
Иновации се търсят навсякъде - от конструктивно усъвършенстване и надграждане на моделите уреди и машини, до детайли в дизайна на специализираните инструменти. Целта е: по-високо качество, оптимална цена, облекчаване на работата. Винаги се проследява обратната информация от клиентите. Като нови продукти можем да споменем автомата с двоен шев МION II за тунелното строителство, автомата с горещ въздух RoofOn R, с който пестите материал, заварявайки съвсем близо до борда на покрива, новата серия ръчни заваръчни екструдери ЕXON с конструктивни подобрения и най-новото - Притискаща ролка „Супер сила” с революционен дизайн на ръкохватката за по-голямо усилие върху заваряваните хидроизолации, геомембрани или винили. Макар и дребен наглед, този вид инструмент е незаменим.

Патентите в нашите уреди не са малко, например: с керамичния заваръчен клин в автоматите ни за двоен шев заварявате с 50% по-бързо; директното измерване температурата на екструдата при заваръчните ни екструдери гарантира спазването на заваръчните параметри; с освобождаване на едното задвижващо колело при малките ни автомати с горещ въздух заварявате и по крив контур.

Бихте ли споделили бъдещи цели, визия за развитие, предвид очакванията Ви за развитието на пазара?
Пазарът в момента е затруднен, но ние използваме това време за тестване на нови модели, за повече контакти с клиентите ни и изпълнение на нестандартни техни поръчки. Насочваме се към изработка на добавъчен материал с възможности за малки количества по индивидуални заявки на клиента за цвят и вид. Развиваме широката си номенклатура с продукт, наглед без връзка с основната ни дейност, но отново с изпреварващ поглед към бъдещето на моделирането, а именно нишка за 3D принтери.

А основната ни цел няма да се промени, независимо от обстановката - доверието на Клиента.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини