СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 6, 2014

Десетгодишният ни юбилей е само началото на нашето развитие

Разговор с инж. Николай Чомаковски, Прокурист на Пайп Систем

Десетгодишният ни юбилей е само началото на нашето развитие

Инж. Чомаковски, тази година чествате 10 годишен юбилей. Как бихте описали изминалите години от развитието на фирмата?
В началото на август 2014 г. Пайп систем навърши 10 години. В тази връзка, докато обсъждахме с какво мото да посрещнем и представим този юбилей, и като се обърнахме назад към постигнатото до момента, като най-подходящ ни се стори именно „10 години Пайп систем. И това е само началото!“. Така ние отчитаме не само постигнатото през изминалите години, но и заявяваме своята амбиция да постигнем още много нови успехи напред във времето.

За 10 години Пайп систем извървя дългия път от малък склад за ВиК материали до това да е един от лидерите на пазара по отношение продажба на материали, изграждане и поддръжка на ВиК, спринклерни инсталации, инсталации за ръчно пожарогасене, помпи и помпени групи. Компанията в момента има над 100 души постоянен персонал, самостоятелно функциониращ склад с богата гама от ВиК материали и такива за изграждане на спринклерни инсталации, собствена логистика, проектантско звено към фирмата, екип от висококвалифицирани специалисти, които се занимават с изграждане и поддръжка на инсталации както в сградното строителство, така и площадкови водопроводи, помпени помещения, и др.

Последните години вложихме много усилия да създадем и утвърдим звената ни за поддръжка на вече изградени инсталации, както и отдела от проектанти. В Пайп систем е внедрена и функционира Интегрирана система за управление на качеството, околната среда, здравето и безопасността при работа, което е допълнителна гаранция за нашата работа.

Ще спомена и изпълнението на някои големи проекти. Безспорно като ключови за нас се очертаха двата огромни търговски центъра в София – Парадайз център и София саут ринг мол. И при двата обекта изградихме изцяло както ВиК инсталациите, така и спринклерните инсталации, помпените помещения. Към момента вниманието ни е съсредоточено в осъществяването на рехабилитацията на Централна жп гара в столицата, както и в изпълнението на отводняването на едно от българските военни летища. Така че, действително, за нас тези 10 години са само началото.

С какво се отличавате на пазара?
Относно това с какво се отличаваме на пазара – определено това е т. нар. „затваряне на цикъла“. Ние предлагаме пълната гама услуги в областта на ВиК и спринклер на нашите клиенти и с това им спестяваме както време, така и излишни разходи. В състояние сме да предложим бързо решение на всеки възникнал в процеса на изпълнение на даден проект проблем.

Освен това нашите клиенти оценяват това, че няма нужда да се обръщат към различни контрагенти за изпълнението на всички дейности, свързани с осъществяването на един проект в частта ВиК и/или спринклер, защото с Пайп систем всички услуги им се предлагат от един субект.

Какви са бъдещите Ви посоки на развитие?
Основната посока, в която гледаме и в която към момента сме насочили усилията си, е развиването и обучението на млади специалисти в компанията.

През последните 8-9 месеца целенасочено търсихме и назначихме млади току-що завършили ВиК специалности колеги, които разпределихме в основните ни направления - проектиране, изпълнение на СМР, офертен отдел, звено „Поддръжка“, с идеята те първо да попият знания и опит от по-опитните колеги, а впоследствие да предложат един иновативен подход в работата, от което ние, като компания, само можем да спечелим.

Освен това, Пайп систем следи внимателно какви са нуждите на пазара и се стремим да отговаряме адекватно на променящите се изисквания. Например, само допреди няколко години изграждането на спринклерни инсталации в България беше екзотика – сега е залегнало като изискване в нашето законодателство и вече се счита за нещо стандартно.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини