СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 7, 2014

Течна изолация за вътрешни стени от Изомакс-Байчев

Течна изолация за вътрешни стени от Изомакс-Байчев

В продължение на своите принципи за търсене на иновации и екологичност, Изомакс-Байчев разработи и започна редовно производство на нов продукт на водна основа, този път в областта на топлоизолациите, с търговска марка Изомакстерм. Продуктът беше награден със Златен медал на тазгодишния Пловдивски панаир.

Изомакстерм представлява течно декоративно топлоотразяващо покритие, с коефициент на топлопроводност λ= 0.035±0.005 W/m.K. Полага се като латекс и е предназначен за вътрешна топлоизолация и декориране на стени и тавани, предпазва от появата на конденз, мухъл и плесен.

По работна консистенция, опаковка, технология на полагане и декоративни качества продуктът е аналогичен на висококачествени акрилни бои, но в същото време присъствието в състава на специални микросфери изключително ефективно подобрява топлоизолационните характеристики на обработените повърхности.

На външен вид е бяла, вискозна, сметанообразна маса, която при интензивно разбъркване с електрическа бъркалка се втечнява до консистенция, удобна за нанасяне с бояджийски валяк или четка. Възможно е оцветяване в различни пастелни цветове с помощта на тониращи пасти за обикновен латекс. Полага се като крайно покритие върху вътрешни стени и тавани. След изсъхване формира слабо до умерено релефно покритие, с меко кадифена на допир повърхност.

За разлика от досега известните подобни материали, съдържащи крехки и чупливи при разбъркване микросфери /керамични или стъклени/, което води до понижаване на топлотехническите им показатели, Изомакстерм съдържа специални еластични и устойчиви на механични въздействия микросфери. Изомакстерм е проектиран така, че при разбъркване увеличава обема си и след нанасяне формира микропоресто топлоотразяващо покритие. По отношение на плътността един литър Изомакстерм е два пъти по-лек от досега известните топлотехнически покрития, което значително повишава неговата топлоизолационна ефективност.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама