СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 7, 2014

Пълна гама битумни хидроизолационни материали от Марисан

Пълна гама битумни хидроизолационни материали от Марисан

Битумният материал намира широко приложение при „запечатването“ на сградите и осигуряването на трайна и качествена защита от влага. Изпитаните хидроизолационни решения от Марисан включват широка гама лесно приложими продукти на битумна основа, които гарантират дълготрайна защита. Те са подходящи както за нови, така и за ремонт на стари хидроизолационни покрития.

Хидроизолирането на покривите включва полагането на два основни слоя битумни мембрани, доказали се със своята резултатност. Първият се състои от битумна мембрана без посипка като

Хидрозол® HBM‑SBS‑SV и Хидрозол®  HBM-SBS-PE на Марисан.

Този тип хидроизолационни мембрани от SBS-модифициран битум се характеризират със специфични вложки от стъклен воал или полиестер и биват прилагани като основен хидроизолационен слой при плоски и наклонени покриви, както и като междинен такъв. Хидроизолационните мембрани без посипка са под формата на рула, притежават двустранно фолиране с антиадхезивен, полиетиленов филм. Благодарение на отличната еластичност и високата издръжливост при високи температури, мембраните гарантират висока сигурност при големи натоварвания.

Вторият слой, при класическия процес на хидроизолиране, се състои от полагане на битумна мембрана с посипка от ситно натрошени камъни. Хидрозол® HBM-SBS-SVP с вложка от стъклен воал и Хидрозол® HBM-SBS-PEP с вложка от полиестер представляват полимерно модифицирани SBS-битумни мембрани, характеризиращи се със завидна устойчивост на стареене, широк диапазон на пластичност, достигащ до 190°C и висока еластичност при ниски температури. Полагат се като еднослойна хидроизолация или финишен слой при многослойни хидроизолации.

Гамата на битумните продукти от Марисан се допълва от грундовете на органична и водна основа, под марката Хидрозол®, осигуряващи добра адхезия с основата и нейната качествена подготовка. Трайното уплътняване на отвори и отстраняването на течове се гарантира от Хидрозол® BP Битумна паста. Влиянието на влагата и подпочвените води, от своя страна, може да бъде стопирано чрез Хидрозол® WBC Битумна обмазна хидроизолация. Хидрозол® BG-AQ и Хидрозол® BG-OR битумни грундове на водна и органична основа, се използва като първи грундиращ слой преди полагане на хидроизолации. Продуктите проникват в микропукнатини, като чувствително подобряват адхезията с основата. Могат да се нанасят върху повърхности, характеризиращи се с висока гладкост. Хидрозол® BP Битумна паста на база на органични разтворители, се използва при ремонт на течове от покриви с битумна хидроизолация, хидроизолиране на вертикални и хоризонтални повърхности, както на открито, така и на закрито, които се експлоатират при температури от -30°С до +100°С.

Продуктът се отличава с ниска разходна норма и висока ефективност. При необходимост може да се разреди с минерален терпентин или с органичен разредител.

Хидрозол® WBC Битумна обмазна хидроизолация бива прилагана с цел постигане на водонепропускливо свързване на вълнообразни битумни панели и керемиди. Нанесеният слой образува водонепроницаемо покритие с висока еластичност, резистентно на свиване и напукване.

Продуктът прилепва отлично към сухи и леко влажни основи като се нанася лесно, с четка, без нужда от предварително нагряване, не изисква изравняване или шпакловане на основата преди полагане.

Гамата продукти на Марисан се допълва от битумните ленти с алуминиево фолио и уплътнителите Терафлекс® Bitumen, които подсигуряват еластичното „запечатване“ на строителните фуги и пукнатини като гарантират качествен краен резултат.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини