СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 7, 2014

Комфорт Еър представи уникална система за климатизация

Комфорт Еър представи уникална система за климатизация

Фирма Комфорт Еър е представител на американската компания Coolerado в България. По време на Пловдивския панаир фирмата представи уникална система за климатизация. Coolerado климатиците работят чрез индиректно изпаряване на вода. Колкото е по-топло навън, толкова по голям охлаждащ ефект имат. Въздухът, който се доставя, не променя влажността си. Като допълнение на традиционната употреба на климатици, Coolerado е иновативен и енергийно ефективен, може да се използва на места, в които е трудно или почти невъзможно да се използват стандартни климатични системи. Устройствата предлагат огромен дебит на пресен охладен въздух без да добавят влажност към него. По този начин тази иновативна климатична система предлага възможности за охлаждане на огромни обеми на ниска цена.

Типичното използване на Coolerado е във фитнеси, дейта центрове, фабрики и цехове с голямо топло-отдаване, шоуруми, молове, метро станции, складове и логистични центрове, кино и театрални салони

Ползите от Coolerado са много. Системата има разнообразни възможности като лесно интегриране към текущата вентилационна система, невероятно висока енергийна ефективност, ниски оперативни разходи. Coolerado използва принципа на индиректното изпарение „M-Cycle“. Лесното интегриране към вече съществуваща вентилационна система, прави Coolerado идеален за използване самостоятелно, както и на групи. Coolerado не използва химикали, които вредят на природата като фреон и други. Устройството може да се монтира както вътре в помещението, така и извън него. Ако се монтира вътре в помещението, трябва да му се добавя пресен въздух отвън, както и използваният въздух да се изхвърля извън помещението. Може да се монтират няколко Coolerado устройства заедно с цел постигане ма по-голяма хладилна мощност и по-голям дебит на въздуха.

За представянето на системата за климатизация Coolerado по време на Есенния Технически Панаир в Пловдив фирма Комфорт Еър спечели Златен медал.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини